ZOMERKUNST EXPOSITIE

Overzicht

Datum: 15 juli 2015

Museum De Casteelse Poort in Wageningen organiseert van 25 juli t/m 13 september de tweede Zomerkunst Expositie 2015. In deze editie staat bijzonder werk van twee kunstenaressen centraal: de Rhenense kunstschilder Margot Kikkert en keramiste Janneke Bruines uit Beuningen.

 

Margot Kikkert
Margot Kikkert legt in deze expositie de nadruk op het tonen van haar werkproces. De creatieve weg van schets naar eindresultaat, van idee tot geabstraheerde voorstelling en ontwerp. Zodoende krijgt de expositieruimte het karakter van een atelier. In haar teken- en schilderwerk staat de menselijke figuur centraal. Verbondenheid is het thema. Ze schildert in elkaar gestrengelde vormen en figuren, waarbij de getekende lijn van belang is om verbindingen aan te geven tussen de vlakken, figuren en emoties. De bezoeker krijgt al kijkend inzicht in haar manier van werken.

 

Janneke Bruines
Janneke Bruines werkt met klei en laat in deze expositie zien op welke manier zij haar beelden maakt. Metamorfose is tevens het onderwerp van de sculpturen waarmee zij de menselijke figuur in verandering onderzoekt, zowel geïnspireerd door de klassieke Metamorfosen als de moderne metamorfose die de mens doet verwijderen van de natuur. Dit werk vormt het tweede deel van haar presentatie.

 

Jos van Raan (museumbestuur) opent de tentoonstelling op vrijdag 24 juli om 16.00 uur.

 

Locatie
Museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1A, Wageningen

 

Tijden
25 juli t/m 13 september 2015
dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

 

Toegangsprijs
Volwassenen € 4
Kinderen van 6 t/m 12 jaar € 1,50
Museumkaarthouders gratis
Op woensdagmiddag is de toegang voor kinderen t/m 12 jaar gratis

 

logo casteelse poort