WAR en leerlingen Eben Haëzerschool op archeologische zoektocht

Overzicht

Datum: 24 maart 2017

Leerlingen van de Eben Haëzerschool hebben zelf mogen ervaren dat de Historische Vereniging Rhenen zijn uitgangspunten ook daadwerkelijk in praktijk brengt. “Bruggen slaan naar de volgende generatie met de geschiedenis, de archeologie en de zorg voor onze monumenten in de schijnwerpers”.

 

Leraar Jan de Olde legde contact met de Werkgroep Archeologie (WAR) van de Historische Vereniging met als gevolg dat zijn leerlingen op 16 maart een spannende zoektocht naar archeologisch materiaal beleefden. Het veld van onderzoek was een akker links van de Reumersweg. De leden van de WAR zorgden voor deskundige begeleiding en het mooie weer was een extra bonus. De leerlingen zochten en spitten in de bodem en hun inspanningen werden beloond. Zij vonden scherven en resten van oude tabakspijpen. Voor de leerlingen een bijzondere ervaring om te merken dat er vlak onder je voeten nog van alles te vinden is.

 

 

Het onderwerp Archeologie is te vinden in het Menu Kunst, Cultuur en Historie waaruit de Rhenense basisscholen hun keus kunnen maken.
Voor meer informatie over de educatieve projecten van Cultuurplatform Rhenen kunt u contact opnemen met Henny W. Boor (hboor21@planet.nl).