VERTELTAS RHENEN, EEN UNIEK PROJECT

Overzicht

Datum: 3 september 2015

De vrouwen van ‘De Verteltas’ zijn op 2 september weer van start gegaan. De hele woensdagochtend wordt er geborduurd, gehaakt, gebreid en genaaid. Maar ook de figuurzaag, verfkwast en de computer worden ingezet. Het resultaat: prachtige tassen, gevuld met boeken en spelmateriaal voor peuters en kleuters.

 

Thema ‘Aan Tafel’
De laatste versie ‘Aan Tafel’ is bijna klaar. En dan gaan de zes tassen naar vier basisscholen, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Honderden kinderen kunnen er niet alleen in de klas van genieten, maar ze krijgen de tas ook mee naar huis om er lekker met papa en mama, broertjes of zusjes mee te spelen. Met recht een uniek project dus.

 

Integratie en participatie
Lea Kessels: “Het project bereikt verschillende doelen, onder meer integratie en participatie van vrouwen, taalstimulering en leesbevordering bij jonge kinderen. Zo’n twintig tot vijfentwintig vrouwen komen wekelijks bijeen om aan de tassen te werken. Het zijn bijzondere ochtenden waarin meer begrip en kennis van elkaars cultuur ontstaat. Uitstekend passend in deze tijd. Wij doen dit met minimale, zelf bij elkaar gesprokkelde middelen en met uitsluitend vrijwilligers, maar met professionele inzet.”

 

Meedoen
Er zijn altijd creatieve vrouwen welkom om mee te helpen. Ben jij dat of ken je iemand die een beetje handig is en gezelligheid zoekt? Kom dan op woensdagochtend eens binnenlopen bij de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen, van 9.00 tot 11.00 uur. Vrouwen van alle leeftijden en culturen zijn van harte welkom.

 

Voor meer informatie: 06-55783052.