UTRECHTSE HEUVELRUG BIER TYPE ZONNIG ONTHULD

Overzicht

Datum: 26 mei 2015

Burgemeester Hans van der Pas heeft op 26 mei als eerste het duurzame speciaal bier type Zonnig van het Utrechtse Heuvelrug Bier mogen bewonderen. Het bijzondere van dit tweede echte streekbier van de Utrechtse Heuvelrug is dat de tarwe, waarvan dit speciaal bier gemaakt is, afkomstig is uit de gemeente Rhenen. Daarom de eer aan burgemeester Van der Pas om het bier te onthullen.

 

heuvelrugbier-zonnig

 

De stichting Promo Heuvelrug, eigenaar van het biermerk, heeft hiermee een tweede primeur. De eerste was het uitbrengen van het eerste echte streekbier type Blond gemaakt van gerst van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. En nu dan de tweede primeur van een streekbier type Zonnig. Nu gemaakt van tarwe uit de gemeente Rhenen.

 

Duurzaam
Beide speciaal bieren zijn voorzien van het logo “Duurzaam”. Om dit te mogen dragen staat het bier onder controle en toezicht van de Universiteit van Wageningen en moet voldoen aan de strenge eisen van het ‘Reinheitsgebot’.

 

Het nieuwe type Zonnig is een streekbier van hoge kwaliteit. Ambachtelijk gebrouwen en helder, fris en fruitig van smaak. Een echt zomerbier met 6% alcohol volume.

 

Uit de inkomsten van het bier worden cultuurhistorische bezienswaardigheden en evenementen op de Utrechtse Heuvelrug gesteund. Het Duurzame Utrechtse Heuvelrug Bier, DUHRBI type blond wordt in Rhenen al geschonken bij Steakhouse Cunera, Allure park De Thijmse Berg, Hotel ’t Paviljoen, Residence Rhenen en Ouwehands Dierenpark.

 

Het bier is te bestellen bij de stichting Promo Heuvelrug via 06-14798730 of info@promoheuvelrug.nl.

 

Bron: www.promoheuvelrug.nl