TUINDORP WORDT IN OUDE GLORIE HERSTELD

Overzicht

Datum: 24 maart 2015

De wijk Vreewijk die in de jaren ’20 van de vorige eeuw als tuindorp werd gebouwd en in de jaren ’70 werd gerenoveerd, verloor in de afgelopen jaren steeds meer van haar oorspronkelijke glans. Het tuindorp van weleer wordt in oude glorie hersteld en volledig vernieuwd. In april wordt begonnen met de sloop en rond de zomervakantie van volgend jaar wordt de compleet vernieuwde wijk opgeleverd.

 

Tijdens een Open dag op 26 maart presenteren de Rhenense Woningstichting, de gemeente Rhenen en aannemingsmaatschappij J. Bouwman de nieuwbouwplannen.

 

Bezoekers kunnen zien hoe Vreewijk bijna 100 jaar geleden als tuindorp werd ontwikkeld om arbeiders van goede huisvesting te voorzien te midden van veel groen en hoe de wijk er over ruim een jaar als nieuw uit zal zien. Er worden 56 nieuwe woningen gebouwd. Daarvan gaan er 46 in de verhuur en worden er 10 verkocht. In het ontwerp komt het tuindorpkarakter volledig terug.

 

Iedereen die interesse heeft in de geschiedenis en de toekomst van Vreewijk is welkom. De Open Dag is op 26 maart van 16.00 tot 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 Rhenen.

 

Bron: Rhenense Betuwse Courant