THÉRÈSE EVERS: ZOUTSCHRIJVER VAN HET JAAR

Overzicht

Datum: 9 april 2015

Schrijver Thérèse Evers uit Rhenen is woensdagavond 8 april met haar boek ‘De som der delen’ de winnaar geworden van de verkiezing ‘Z-O-U-T-Schrijver van 2014’. Dat is bekend gemaakt in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede.

 

De verkiezing is voor de derde keer georganiseerd door D’66 en Bibliotheek Z-O-U-T voor schrijvers uit de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude en Wijk bij Duurstede. 21 Schrijvers hebben hun boek ingediend. Daaruit koos de jury vijf genomineerden. 50% van de uitslag is bepaald door de inwoners van de gemeenten. Zij konden meestemmen.

 

D’66 en Bibliotheek Z-O-U-T organiseren de verkiezing omdat zij meer bekendheid willen geven aan de vele schrijvers in de regio Zuid-Oost Utrecht.

 

som-der-delen

 

Thérèse Evers schreef de semi-autobiografische roman ‘De som der delen’ over het dagelijks werk als zedenrechercheur en haar eigen verleden van seksueel misbruik. Thérèse is in het dagelijkse leven werkzaam als zedendocent op de Politieacademie. Zij heeft twintig jaar ervaring bij de politie, waarvan ruim tien jaar bij de zedenpolitie en als kinderverhoorder.

 

Uit het juryrapport:
“De pijnlijke herkenbaarheid van het menselijk tekort. Wat mensen een ander kunnen aandoen in dit boek, gebeurt in het echt ook, helaas. Het is realistisch opgetekend, waarin het onvermogen om met de kwestie van misbruik om te gaan, treffend is verwoord.

 

Dit boek komt stevig binnen. Ook op andere fronten blijft het boek dicht bij de realiteit. Het belicht het zedenpolitiewerk met al z’n praktische kenmerken en beperkingen. Het is ook een overtuigende weergave van therapeutisch proces en een indrukwekkende beschrijving van een zware, persoonlijke tocht door de woestijn. Het is een dapper verhaal dat Evers zorgvuldig en gedetailleerd heeft opgeschreven.”

 

Kijk hier naar een interview met Thérèse Evers op 22 november 2014 in de KRO TV uitzending ‘De Wandeling’. Haar boek ‘De som der delen’ is voor € 22,50 te bestellen op de website van Uitgeverij Elikser.

 

Meer informatie over de verkiezing ‘Z-O-U-T-Schrijver van 2014’ op www.zoutschrijver.nl

 

image_zoutschrijver