“The Lion Princess” was groot succes

Overzicht

Datum: 27 juni 2016

Onlangs gaven de leerlingen van “Dance with Joy” tweemaal  een uitvoering van “The Lion Princess” in theater De Lampegiet in Veenendaal.  In een 2 uur durende show lieten alle leerlingen van de balletschool zien wat ze allemaal in hun mars hebben.

 

Met een eigen invulling en uitwerking van het verhaal van  “The Lion King” werd er  in een spannend en onderhoudend verhaal gedanst en gezongen door de leerlingen. Naast verschillende dansen op schitterende muziek werd er ook gezongen en gespeeld door  de leerlingen van de musicalgroep. Zij hebben wekelijks op de zaterdag vanaf oktober 2015 aan deze voorstelling gewerkt. Met het lied “Kom er maar bij” hadden zij de toeschouwers stevig in hun greep

 

Vier levensgroot en levensecht geschilderde dieren uit Afrika vormden het schitterende decor. De Rhenense kunstenares Willemie Schouten had haar uiterste best gedaan en is, gezien het succes, uitermate geslaagd in het creëren van de juiste setting. Ook de tientallen maskers voor krokodillen, hyena’s, zebra’s, luipaarden, antilopen, leeuwen, stokstaartjes en gieren stalen de harten van de bezoekers.

 

Emotioneel werden de talloze (groot)ouders en overige toeschouwes  toen een echte baby in het verhaal verscheen en de “Circle of Life” rond was.

 

Uit de talloze reacties na afloop bleek maar weer eens waartoe “Dance with Joy” o.l.v. Nica Bonants-van der Windt in staat is. Alle leerlingen, van jong tot oud, hebben een unieke kans gekregen om te ervaren hoe het is om voor publiek op te treden in een echt theater.