TERUG VAN WEGGEWEEST: DE CUNERALIKEUR

Overzicht

Datum: 29 juni 2015

Hij is er weer: de Cuneralikeur van Smits Specialiteiten in Rhenen. Speciaal gebotteld en gebrouwen naar nieuw recept. Na anderhalf jaar testen, ruiken, proeven en op smaak maken staat de Cuneralikeur sinds kort weer in de winkel.

 

Jaren geleden was de Rhenense Cuneralegende voor Smits Specialiteiten al aanleiding om er een speciaal drankje aan te wijden. Maar na het plotselinge faillissement van de brouwer is het recept verloren geraakt. De productie heeft drie jaar stilgelegen.

 

Het vinden van een nieuwe brouwer heeft tijd in beslag genomen en ook een nieuw recept vergt aandacht. De Cuneralikeur wordt nu door een brouwerij in Wageningen gemaakt.

 

Rhenense Cuneralegende
De Rhenense Cuneralegende stamt uit de vierde eeuw na Christus. Als de Schotse prinses Cunera samen met andere maagden en pelgrims, op bedevaartsreis naar Rome vertrekt, geven haar ouders haar volgens de legende een sjaal. Op de terugreis wordt het gezelschap bij Keulen overvallen door de Hunnen. Cunera ontsnapt en vindt bescherming bij de heer van Rhenen. Maar zijn vrouw is jaloers. Zij wurgt Cunera met een halsdoek.

 

Omdat Cunera is gewurgd en begraven in een paardenstal, wordt ze tot vele eeuwen later aangeroepen tegen keelaandoeningen en bij veeziekten. De Cuneralikeur heeft daarom de smaak van drop, honing en laurier.

 

De likeur wordt door Smits zelf gebotteld en is in de winkel te koop voor € 6,95

 

Locatie
Smits Specialiteiten, Fred v/d Platshof 12, Rhenen

 

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 08.30-18.00 uur
Vrijdag 08.30-19.00 uur
Zaterdag 08.30-17.00 uur

 

 

logo-smitsspecialiteiten