STRUISVOGELS OP DE COOLSINGEL

Overzicht

Datum: 30 april 2015

“Een prachtige premiere avond! Een bijna ademloos luisterend publiek.” Nog twee avonden op 1 en 2 mei speelt Toneelvereniging De Hucht het toneelstuk ‘Struisvogels op de Coolsingel’ in de Gedachtenishal in Rhenen. Met de theaterproductie wil de toneelvereniging een bijdrage leveren aan de herdenking 75 jaar Slag om de Grebbeberg.

 

Het toneelstuk is gebaseerd op de zeven monologen uit het gelijknamige boek van Anne Vegter, Antoine Uitdehaag en Anna Enquist. De regie is in handen van Jan Beeren uit Ochten.

 

‘Struisvogels op de Coolsingel’ vertelt de verhalen van zeven gewone mensen, die zonder het te willen en terwijl ze met hun eigen leven bezig zijn, de oorlog worden in gesleurd. Zeven monologen van gewone mensen die vertellen waarmee ze bezig zijn, wat hen drijft en hoe hun levens op die dinsdag 14 mei 1940 aan hun einde komen.

 

 

‘Struisvogels op de Coolsingel’ speelt zich af in Rotterdam. Op dinsdag 14 mei 1940 om 13.27 uur werd Rotterdam gebombardeerd door Nazi Duitsland. Tijdens deze bombardementen, die ongeveer 15 minuten duurden, kwamen meer dan 850 mensen om.

 

De slag om de Grebbeberg vond plaats van 11 tot 13 mei 1940. Ook hier sneuvelden 382 Nederlandse soldaten. Deze theaterproductie gaat over de herdenking dat 75 jaar geleden de slag om de Grebbeberg heeft plaatsgevonden, die belangrijke gevolgen had voor de bezetting van Nederland. Waarom dan een stuk gekozen dat zich in Rotterdam afspeelt?

 

Waar ook ter wereld oorlog wordt gevoerd, overal is er persoonlijk menselijk leed. Mensen die hun eigen leven proberen te leven worden geconfronteerd met het monster van geweld zonder daar iets aan te kunnen doen. Het overkomt hen terwijl ze met heel andere dingen bezig zijn. De verhalen van de zeven mensen in ‘Struisvogels op de Coolsingel’ zijn verhalen die overal verteld kunnen worden. Het zouden allemaal onze persoonlijke verhalen kunnen zijn in die situatie.

 

Struisvogels-op-de-Coolsing

 

Locatie
Gedachtenishal, Herenstraat 82, Rhenen

 

Datum
30 april, 1 en 2 mei
Zaal open: 20.15 uur, aanvang: 20.30 uur

 

Toegangsprijs
Vrij entree

 

Kaarten reserveren wegens beperkte hoeveelheid plaatsen op de website van Toneelvereniging De Hucht.

 

logo toneelvereniging-1        LOGO 75 JAAR SOG RHENEN-CONT