Stadsmuseum Rhenen ook op zondag open

Overzicht

Datum: 10 juli 2019

Tijdens het zomerseizoen is Stadsmuseum Rhenen ook op zondag open. Tot en met 15 september kan alle publiek op zondag van 12:00 tot 16:00 uur terecht voor een kijkje in de vaste collecties en in de expositie ‘Rembrandt tekent Rhenen’, die op 13 juli opent.

 

Nieuw zijn de instap rondleidingen op zondag. Een museumgids vertelt volop verhalen bij goudschatten, schilderijen en historische voorwerpen. Daardoor komen de vaste collecties en het historische gebouw nóg meer tot leven. De rondleidingen starten om 12:30 uur en 13:30 uur. Met deze service speelt het museum in op de vakantietijd en op de aanwezigheid van veel toeristen in de zomer.

 

De instap rondleidingen duren 45 minuten en zijn geschikt voor jong en oud. Er kunnen steeds 15 personen aan deelnemen. Deeelname bedraagt € 3,= per persoon, exclusief een museumticket. De Museumkaart is geldig. Reserveren is niet mogelijk.

 

Expositie in Rhenen - Stadsmuseum Rhenen ook op zondag open - 2

 

Vaste presentatie en ‘Rembrandt tekent Rhenen’
In de vaste presentatie draait alles om Schatten, Strijd en Schoonheid. Op eigentijdse wijze vertelt het museum over Neanderthalers en Merovingische goudschatten. Over de Romeinen aan de overzijde van de Rijn, en de Heilige Cunera, naar wie de beroemde kerk naast het museum is genoemd. Maar ook staat men oog in oog met soldaten – Spaanse, Engelse, Duitse – die de historie van Rhenen kleuren. Er is ook volop aandacht voor het middeleeuwse gebouw, waarin het museum huist. Eeuwenlang de plek van het stadsbestuur en de rechtbank.

 

Kunstenaars zijn al eeuwen weg van Rhenen, dat ziet publiek aan de vele schilderijen en prenten in het museum. Grote 17e-eeuwse meesters wisten Rhenen al te vinden, dat zo pittoresk lag tussen heuvelrug en rivier. Tot en met 5 oktober kunnen jong en oud genieten van ‘Rembrandt tekent Rhenen’. Een tentoonstelling over de zes tekeningen die Rembrandt maakte van Rhenen, op zijn twee tochten langs het toen nog ommuurde stadje. Hij was met name geraakt door de (nu verdwenen) stadspoorten. De tekeningen worden als print gepresenteerd, de originele bevinden zich in topmusea in Frankrijk, Engeland en Nederland.

 

Practische info

Stadsmuseum Rhenen
Markt 20*
3911 LJ Rhenen

 

Openingstijden:
di t/m za: 10:00 – 16:00 uur
zo: 12:00 – 16:00 uur (t/m 15 september)

 

Prijzen:
6 t/m 16 jaar: € 4,=
17 jaar en ouder: € 6,50

 

Museumkaart geldig. Museumticket is inclusief koffie of thee. Meer informatie is te vinden op de website van Stadsmuseum Rhenen.

 

*Ingang Kerkstraat