SPECULAASACTIE VOOR UTRECHTSE MOLENS

Overzicht

Datum: 3 oktober 2015

Op 10 oktober start de jaarlijkse speculaasactie in diverse korenmolens en informatiecentra van Utrechts Landschap. De opbrengst van deze speculaasactie is voor 100% bestemd voor het onderhoud van de 23 koren- en poldermolens van Stichting De Utrechtse Molens, waaronder ook de molens in Elst en Rhenen.

 

De Utrechtse molens hebben dringend steun nodig. Er zijn dure hoogwerkers nodig voor het schilder- en rietwerk, dat veel te lijden heeft van het weer en de vogels. Het houten draaiwerk kan alleen door gespecialiseerde vaklieden worden gerepareerd.

 

Molenspeculaas
Tijdens de actie zijn heerlijke speculaasproducten in een aantrekkelijke verpakking te koop. De molenspeculaas wordt gebakken door bakkerij Abrona in De Meern, waar mensen werken met een verstandelijke beperking. De speculaas wordt bereid met tarwe uit de Lopikerwaard dat in molen De Valk in Montfoort is gemalen en gezeefd, dus met echte Utrechts molenbloem! Een zakje molenspeculaas van 250 gram kost € 3,15. Daarnaast zijn er gevulde speculaastaartjes en speculaaskoeken te koop.

 

Speculaaspoppen voor Sinterklaas
Vanaf medio november zijn er ook speculaaspoppen in een mooie doos te koop. Een pop van ca. 260 gram kost € 4,05 euro. Grotere aantallen van alle producten zijn tot 1 november te bestellen via www.molenloenen.nl

 

Informatiecentrum
Voor de speculaasactie in Rhenen kunt u terecht bij Informatiecentrum Blauwe Kamer

 

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 16.00 uur

 

logo utrechts landschap

 

Foto: Molen ’t Wissel Elst, Hans de Kroon