Serious Request komt door Rhenen

Overzicht

Datum: 15 december 2018

DJ’s Mark en Ramont komen met het nieuwe concept op zondagavond 23 december door Rhenen gelopen om acties te bezoeken en geld in te zamelen voor Serious Request: De Lifeline. Dit is natuurlijk super bijzonder en daarom organiseert de Jongerenraad Rhenen op zaterdag 22 december van 09:00  tot 17:00 uur “Serious Request actiepunt Rhenen”. De hele zaterdag kun je in de Westpoort (Veerweg 1 Rhenen) terecht voor alles wat te maken heeft met Serious Request: De Lifeline.

 

Heb je zelf geld ingezameld, wil je zelf een actie ondernemen of gewoon leuke dingen doen voor het goede doel? De Westpoort is de plek waar het gaat gebeuren. Er kunnen donaties worden gedaan, flessen worden ingezameld, eigen spulletjes worden verkocht, cupcakes worden versierd en er is zelfs een veiling! De veiling start om 11 uur en wordt geleid door Burgemeester Hans van der Pas. In de ochtend zijn er verschillende activiteiten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, zoals een film en een pannakooi. In de middag zijn er activiteiten voor kinderen tussen 13 en 18 jaar zoals een playstation competitie en een DJ-workshop.

 

De goede doelen van het Rode Kruis van dit jaar zijn:

 

– Reanimatie in Nederland
– Slachtoffers van natuurrampen
– Noodhulp bij oorlog en conflicten

 

23 december, als de DJ’s rond 21:00 door Rhenen heen komen zal de jongerenraad alle opbrengsten uit Rhenen in de Koning van Denemarken aan de DJ’s overhandigen. Hier moet je natuurlijk bij zijn!

 

Evenement in Rhenen - Serious Request - De Lifeline komt naar Rhenen - banner

 

Over Serious Request: De Lifeline
Met 3FM Serious Request: De Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

 

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de headquarters van de actie én de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004.

 

Zij lopen van plaats naar plaats met als doel; jullie acties ondersteunen. De dj’s maken 24 uur per dag live radio vanuit heel het land en zijn via livestreams online en op televisie te volgen. Met de aandacht die de dj’s genereren, informeren ze het publiek over de doelen van dit jaar en roepen ze op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en evenementen opzetten die bezocht kunnen worden, zoals een gamemarathon in de kantine van je voetbalvereniging of een rooftopparty op je dakterras (ja inderdaad, midden in de winter). Alles wat geld en awareness opbrengt voor deze drie doelen is geoorloofd!

 

Voor meer informatie kun je kijken op de Facebookpagina of op de website. Voor vragen of samenwerking kun je mailen naar info@jongerenraadrhenen.nl.