Route C op RTV Utrecht

Overzicht

Datum: 15 juni 2020

Vanaf 21 juni start RTV Utrecht met een nieuw cultuurmagazine op televisie: Route C.  Elke week aandacht voor kunst, muziek, historie, theater en nog veel meer, uit alle windstreken van onze regio. Naast het televisieprogramma vind je de verhalen ook terug in de app en op de website van RTV Utrecht.

 

In Route C zien we ook de invloed van de coronacrisis op de cultuursector. Zo gaan we op bezoek bij musea en andere instellingen waar je niet meer zomaar naar binnen kunt lopen deze dagen. We zien optredens vanuit huis of op andere bijzondere locaties. We maken “corona”-wandelingen langs interessante gebouwen en kunst. Verder maken we contact met artiesten uit onze regio die nu vanuit huis werken en laten we nieuwe initiatieven zien die her en der in onze regio zijn ontstaan.

 

Cultuur in Rhenen - Cultuurmagazine Route C van start bij RTV Utrecht

 

In de eerste aflevering vieren we de 65e verjaardag van Nijntje en horen we hoe het gaat met zangeres Conny Vink uit Soestduinen, die normaliter heel veel optreedt voor senioren maar dat nu door corona niet kan. Ook bezoeken we een prachtige tuin in Houten in het kader van het Open Tuinweekend dat niet doorging, maar gelukkig kunnen we nog wel zo’n mooie tuin laten zien bij Route C. Ook gaan we langs bij de Lourdesgrot in Driebergen waar de heilige Maria juist meer bezoek krijgt in deze coronatijd en komen we meer te weten over diverse concerten en optredens die je via internet kunt bezoeken.

 

Route C is te zien op RTV Utrecht en online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist. Daarnaast vind je de verhalen ook terug in de app en op de website van RTV Utrecht.

 

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.