PRESENTATIE STRIPBOEK DE HALSDOEK VAN CUNERA

Overzicht

Datum: 9 juni 2015

Een bijzondere presentatie van het nieuwe stripboek ‘De halsdoek van Cunera’ van uitgeverij De Inktpot uit Utrecht tijdens de Cuneradag op 13 juni. Elf tekenaars en een fotograaf overhandigen hun nieuwe stripboek aan burgemeester Hans van der Pas om 15.00 uur in de Cunerakerk. Met een expositie van de striptekeningen en een miniconferentie over de Cuneralegende en de middeleeuwse pelgrimstochten naar Rhenen belooft het een interessante middag te worden.

 

‘De halsdoek van Cunera’ is een boek dat in meerdere verhalen de ‘historische’ Cunera belicht. Projectbegeleider en initiator is Katrijn Kuypers. Zij werkt samen met uitgeverij ‘De Inktpot’ aan stripboeken over de geschiedenis van Utrecht.

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van het stripboek toont Museum Catharijneconvent in Utrecht van 12 juni t/m 30 augustus de halsdoek waarmee St. Cunera zou zijn gewurgd. De koptische doek, die normaal in het depot is opgeslagen, dateert uit de vierde eeuw en is daarmee een van de oudste objecten uit de collectie van Museum Catharijneconvent.

 

Programma Cunera Legende & Feiten
Vanaf 14.00 uur vertelt specialist in de geschiedenis van Rhenen Henk Deys over de Cunera pelgrimstekens. Drs. A.J. Speetjens, docente geschiedenisdidactiek & middeleeuwse geschiedenis Hogeschool van Amsterdam, vertelt over de rol van de vrouw in de middeleeuwen. De striptekenaars zijn aanwezig om uitleg bij hun tekeningen te geven. Ook is een Cunera pelgrimsteken te zien uit de zestiende eeuw, dat wordt bewaard in gemeentemuseum Het Rondeel.

 

De miniconferentie wordt opgeluisterd met muziek door leerlingen van pianiste Lisette van de Loo en harpiste Lenette Marvin.

 

Meer over het stripboek op Facebook, De Halsdoek van Cunera.

 

Locatie
Cunerakerk, Kerkplein 1, Rhenen

 

Datum
13 juni 2015 om 14.00 uur

 

Toegangsprijs
Vrij entree

 

Contactgegevens

 

logo-cuneradag3