PRESENTATIE & EXPOSITIE STRIPBOEK SLAG OM DE GREBBEBERG

Overzicht

Datum: 17 maart 2015

Op vrijdag 20 maart om 13.00 uur is de presentatie van het stripboek ‘Slag om de Grebbeberg’ en start de expositie van de originele tekeningen in Hotel ’t Paviljoen in Rhenen.

 

Het beeldverhaal is één van de diverse manieren waarop Stichting 75 jaar Slag om de Grebbeberg dit jaar stilstaat bij de historische gebeurtenissen. Hoofdpersonen in dit verhaal zijn soldaten en burgers. Wat maakten zij mee? Het stripverhaal begint bij de mobilisatie in augustus 1939 en de rol van burgers als gastgezinnen voor de soldaten. De evacuatie van de gezinnen komt aan bod en het verhaal van de gevechten op de Grebbeberg wordt verteld.

 

Het stripboek Slag om de Grebbeberg is gemaakt door de tekenaar Hennie Vaessen en verschijnt in twee versies. Eén voor de basisschoolgroepen 7 en 8 en één voor volwassenen. Beide versies hebben een andere omslag. De uitgaven zijn tot stand gekomen met steun van Stichting 75 jaar Slag om de Grebbeberg en Gebiedscoöperatie O-gen.

 

Tijdens de boekpresentatie op 20 maart zijn vijftig kinderen aanwezig. Dan start ook de expositie van de originele tekeningen die in Hotel ’t Paviljoen te zien is tot 1 juli.

 

De stripboeken van 52 pagina’s zijn te koop in Hotel ’t Paviljoen, bij de Bruna, museum Het Rondeel of te bestellen bij Uitgeverij Pelikaanpers voor € 16.

 

Lees meer over het stripboek ‘De Slag om de Grebbeberg’ op www.rijnpost.nl