Passie gezocht voor Kleurrijk Kookboek

Overzicht

Datum: 13 maart 2017

In 2014 verscheen Chefs’ Streken. Het kookboek werd uitgebracht door Junior Chamber International, dat daarbij de samenwerking aanging met chef-koks van toprestaurants en leveranciers van streekproducten uit de FoodValley regio. Diezelfde chefs en leveranciers vertelden in Chefs’ Streken over hun passie voor koken en die voor de pure producten. Daarbij werd zelfs een kijkje in de keuken gegeven. De opbrengst ging destijds naar de voedselbank van Ede, Veenendaal en de gezamenlijke van Wageningen, Rhenen en Renkum.

 

Anno 2017 vormt Chefs’ Streken de inspiratie voor een nieuw project: het Kleurrijk Kookboek. Het idee achter het Kleurrijk Kookboek is het verzamelen van recepten en verhalen van gewone inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg, bekend en onbekend, met verschillende culturele achtergronden. Alle nationaliteiten die in Rhenen vertegenwoordigd zijn wil de organisatie graag opnemen in het kookboek. Uiteraard is er ook plaats voor de oer-Hollandse stamppotten.

 

Het Kleurrijk Kookboek zal 128 pagina’s en ca. 50 tot 60 recepten gaan tellen. Bedenkster Lea Kessels is daarvoor op zoek naar thuiskoks, fotografen en schrijvers. Daarbij worden de fotografen en schrijvers aan elkaar gekoppeld en zullen zij de thuiskoks bezoeken en hun recepten en verhalen in woord en beeld vastleggen. Daarnaast worden er nog sponsors gezocht om dit unieke project te kunnen realiseren.

 

Om de plannen voor het Kleurrijk Kookboek verder uiteen te zetten vindt op 30 maart een voorlichtingsavond plaats in het Huis van de Gemeente. Geïnteresseerden kunnen de bijeenkomst die om 20:00 uur begint, geheel vrijblijvend bezoeken.

 

Het Huis van de Gemeente bevindt zich aan de Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen. Aanmelden voor deelname aan het koekboek kan door te mailen naar Lea Kessels (kleurrijkkookboekrhenen@outlook.com).