PANORAMA UTRECHTSE HEUVELRUG

Overzicht

Datum: 1 september 2015

Drie kunstenaars Leo Dekker, José Raayman en Heidie Zoestbergen werken in een atelier in Driebergen sinds 2014 aan een panorama van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Het Panorama, met daarop onder meer bossen, landhuizen, Leersumse vennen en tabaksschuren, komt in het nieuw te bouwen bezoekerspaviljoen van het Von Gimborn Arboretum in Doorn.

 

Het megakunstwerk bestaat uit 33 panelen en wordt 4,2 meter hoog en 50 meter lang. Op de bovenverdieping wordt voor Panorama Heuvelrug een cilindervormige ruimte ingericht met een doornsnede van 16 meter. Een architectenbureau heeft een eerste ontwerp gemaakt en het geheel zal worden ingepast in de bestaande vegetatie van het arboretum.

 

De belangrijkste inspiratiebron is Panorama Mesdag in Den Haag.

 

panorama-heuvelrug-w

 

Tot nu toe zijn negen panelen beschilderd: “Panorama Heuvelrug viert de schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug. Het startpunt van een ontdekkingsreis: bossen, heide, landgoederen en uiterwaarden. Het panorama is een bloemlezing van de kleurrijke en historische Heuvelrug en maakt de kijker nieuwsgierig om op onderzoek te gaan.”

 

Fondsenwerving
De realisatie van het Panorama kost € 66.000. De Stichting Panorama Heuvelrug is gestart met fondsenwerving en zoekt sponsors en donateurs. Certificaten á € 20 zijn te koop voor de financiering van de panelen. Iedere laatste vrijdag van de maand is het atelier van de kunstenaars aan de Bosstraat 1 in Driebergen open en het werk te bezichtigen.

 

Meer info: www.panoramaheuvelrug.nl of volg de ontwikkelingen op Facebook

 

logo-panorama-heuvelrug