Wat wij doen

Rhenen heeft als kleine gemeente, met slechts 19.000 inwoners, echte stadse ambities en biedt ook voor mensen van buiten een aantrekkelijk cultuuraanbod. Een belangrijke stimulans is de oprichting van de stichting Cultuurplatform Rhenen dat sturing wil geven aan het cultuurbeleid van de gemeente.

Het Cultuurplatform heeft een bestuur dat bestaat uit vijf leden, ondersteund door de cultuurcoördinator. Een aantal werkgroepen is aan de gang om activiteiten te organiseren of items te onderzoeken.

De werkgroep Publiciteit houdt zich bezig met het bijhouden van een website, waarin alle komende activiteiten op culturele gebied worden gemeld en het verzorgen van foldermateriaal en persberichten voor culturele evenementen.

De werkgroep Cultureel Café bereidt periodieke bijeenkomsten voor en de werkgroep Beeldende kunst houdt zich bezig met de organisatie van Kunstroute 2015.

Cultuurfonds
Als u een culturele activiteit voor Rhenen organiseert, dan kunt u een bijdrage in de kosten aanvragen uit het Cultuurfonds. Neem daarvoor contact op met Lea van Son, cultuurcoördinator of kijk op de downloadpagina voor de formulieren.

rhenen-vanaf-brug-mariannestam

2008 – Marianne Stam – “Rhenen vanaf de brug” – ets – 13 x 18 cm