OPSTELWEDSTRIJD EEN KOFFER MET EEN GEHEIM

Overzicht

Datum: 28 maart 2015

Ter gelegenheid van de herdenking 75 jaar Slag om de Grebbeberg heeft de Oorlogsgravenstichting een opstelwedstrijd georganiseerd met de titel  ‘Een koffer met een geheim’. De wedstrijd is uitgezet onder alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de Gemeente Rhenen en omgeving.

 

Inmiddels is de inschrijftermijn gesloten en zijn er meer dan 200 inzendingen ontvangen. Een jury van bekende Nederlanders is zich aan het beraadslagen wie het winnende opstel heeft geschreven.

 

Centraal in het verhaal staat de koffer van Opa van Rijn. In deze koffer zitten voorwerpen afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Opa van Rijn laat de koffer aan zijn kleinzoon Peter zien en vanaf dat moment mogen de leerlingen zelf inhoud geven aan het verhaal.

 

Jury
De jury bestaat uit Jan Terlouw, oud-politicus en schrijver van o.a. Oorlogswinter, Hein Hoffmann, bedenker van 13 in de oorlog, een documentaire van NPS, Roos van den Berg, zij was op 11 jarige leeftijd de winnares van de Geheime schrijfwedstrijd 2007 en Koos Meinderts, schrijver van vele kinderboeken waaronder De Club van Lelijke Kinderen.

 

Prijsuitreiking
In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen en het Ouwehands Dierenpark is een aantrekkelijk pakket met prijzen samengesteld. De schrijvers van het winnende opstel (eerste, tweede en derde prijs) worden uitgenodigd voor de slotavond van het herdenkingsjaar ’75 jaar Slag om de Grebbeberg’ op 29 mei. Tijdens deze slotavond vindt de officiële prijsuitreiking plaats.

 

Bron: 75 jaar Slag om de Grebbeberg