OPENING DE DEMOCRATIEFABRIEK

Overzicht

Datum: 18 februari 2015

Vanmorgen heeft burgemeester Hans van der Pas de Democratiefabriek in de Gedachtenishal officieel geopend. Samen met leerlingen van Scholengemeenschap de Pantarijn waren zij de eerste officiële bezoekers van deze doe-tentoonstelling.

 

De Democratiefabriek is een interactieve, mobiele tentoonstelling, waarin kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar de democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen.

 

De fabriek is een bijzondere tentoonstelling en gaat over democratie en wat er zou kunnen gebeuren als er geen democratie zou zijn, zoals in de Tweede Wereldoorlog. Maar gaandeweg komen de bezoekers erachter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag en maatschappelijke standpunten.

 

De Democratiefabriek is ontwikkeld door Stichting Vredeseducatie en vormgegeven en geproduceerd door Hayo van Gemerden. In samenwerking met Huis van de Jeugd, dat bestaat uit Lava, bureau voor jeugdwerk, opvoedingen onderwijs, Scouting Gelderland, In-Spe, organisatie voor jongeren, dialoog en politiek, en vier bevrijdingsgemeenten in Food Valley: Wageningen, Ede, Renkum en Rhenen.

 

De organisatie van de Democratiefabriek in Rhenen is in handen van de Stichting 75 jaar Slag om de Grebbeberg. De tentoonstelling is tot en met 9 maart open op werkdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis. Locatie: Gedachtenishal, Herenstraat 82 in Rhenen.

 

Fotocredits: gemeente Rhenen.