Open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen

Overzicht

Datum: 2 maart 2018

Altijd al eens een muziekinstrument willen uitproberen? Op zaterdagochtend 10 maart kan dat! Tijdens de open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen kan iedereen (vanaf zeven jaar/groep 4) gratis minilesjes volgen. Deze worden verzorgd door muzikanten uit de orkesten van Ons Genoegen en enkele docenten.

 

De open ochtend  bij Ons Genoegen Rhenen is in eerste instantie bedoeld voor de kinderen die bij Ons Genoegen de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen, maar ook andere en oudere muzikanten in spe zijn van harte welkom om mee te doen. In drie korte rondes worden er in de vorm van ‘speeddates’ lesjes gegeven op klarinet, saxofoon, hobo, dwarsfluit, cello, viool, xylofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton en (melodisch) slagwerk. Dat zijn (behalve de viool) de instrumenten die meespelen in het ‘symfonisch blaasorkest’.

 

Het is die ochtend dus mogelijk om drie verschillende instrumenten uit te proberen. De muzikanten kunnen zich daarna gezamenlijk uitleven in een ‘toeterorkest’. Zonder dat ze al echte noten hoeven te spelen begeleidt de dirigent hen in een fantasiemuziekstuk dat gaat over hard en zacht, hoog en laag, lang en kort…

 

Programma open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen

 

  • 10:00 uur: welkom en uitleg
  • 10:15 uur: minilesjes
  • 11:00 uur: pauze
  • 11:15 uur: informatie over Muziekvereniging Ons Genoegen en ‘toeterorkest’

 

Muziekonderwijs in Rhenen - Open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen

 

Bevalt het muziek maken, dan kan men zich tijdens de open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen aanmelden voor individuele muzieklessen onder leiding van een van de conservatorium geschoolde docenten van Ons Genoegen. Een AMV-opleiding is een erg goede start voor kinderen uit groep 4 en 5; vraag er gerust naar op de open ochtend!

De muziekopleiding van Ons Genoegen bloeit met zo’n tachtig leerlingen die naast individuele lessen op hun eigen niveau muziek maken in een van de drie orkesten. Ondanks het afschaffen van subsidies van de overheid kan de vereniging tegen een laag tarief muziekles blijven bieden aan startende muzikanten.

 

De open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen vindt plaats in het verenigingsgebouw, Valleiweg 92B in Rhenen. Vooraf aanmelden door het sturen van een mailtje naar onsgenoegenamv@gmail.com hoeft niet maar mag wel.

 

Meer informatie over Ons Genoegen Rhenen, het jubileumjaar (150 jaar!), muziekles en de verschillende orkesten is te vinden op de website.