Open Monumentendag Rhenen

Op zaterdag 12 september wordt de Open Monumentendag 2020 in Rhenen gehouden. Deze is georganiseerd door de werkgroep OMD van Cultuurplatform Rhenen. Er is sprake van een kort en aan de coronaregels aangepast programma.

Het thema van 2020 is ‘Leermonumenten’. Wat valt er te leren van de monumenten binnen onze gemeente? Of het nu de dierentuin, het Stadsmuseum in het Oude Raadhuis, een oude trouwzaal of een kerk is, elk monument heeft zijn eigen geschiedenis en verhaal. Ook de molens in Rhenen en Elst zijn deze dag open voor bezichtiging.

Coronaproof evenement in Rhenen - Open Monumentendag 2020 - OMd 2020

Tijdens deze aangepaste Open Monumentendag wordt van geeft stadsbeiaardier Klaas de Haan (foto) een concert van 14:30 tot 15:30 uur. Dit concert is niet alleen uitstekend te beluisteren vanuit de gezellige tuin van Stadsmuseum Rhenen (gevestigd in het monumentale Oude Raadhuis), waar ook een hapje en drankje te verkrijgen is, maar uiteraard ook op andere plekken rond de Cunerakerk.

Gedurende de dag is ook de kunsttentoonstelling rond het thema ‘Leermonumenten’ te bewonderen in de Cunerakerk. De 14 deelnemende kunstenaars dingen mee naar de titel ‘Kunstenaar van het jaar 2020’. De expositie is te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Tevens is de Hervormde Kerk aan de Rijksstraatweg 24 in Elst (U) geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Mocht u meer willen weten over monumenten die i.v.m. Covid 19 niet bezocht kunnen worden, klik dan hier.

Foto’s: © Erik Helmers Fotografie (m.u.v. Klaas de Haan)