OP STAP MET JET & JAN

Overzicht

Datum: 3 februari 2015

Jong in 1910
Dit project is opgebouwd rond het (voorlees)verhaal van Jet en Jan. Aan de hand van deze twee ‘leeftijdgenootjes’ maken de kinderen kennis met thema’s als kleding, wonen, school, de buurt, eten, spelen en werken in de eigen omgeving van 100 jaar geleden.

 

Op stap met Jet en Jan, jong in 1910  vormt een vast onderdeel van het aanbod van Museum Het Rondeel voor groep vijf van het primair onderwijs. Het project is in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht tot stand is gekomen en speelt zich zowel op school af als bij het museum. Het geeft de leerlingen een beeld van het dagelijks leven van hun leeftijdsgenootjes in het Rhenen van 1910.

 

Op school kan het project worden uitgevoerd, verdeeld over een week. Zowel op school als op de locatie zijn de kinderen actief bezig. Spelenderwijs komen zij in aanraking met authentieke gebruiken. Zo leren ze met een griffel op een leitje schrijven, koffiebonen malen, sokken stoppen, een sopje maken voor de was en die door de mangel halen en oude kinderspelen, zoals bikkelen, tollen en de diabolo hanteren.

 

Museum Het Rondeel nodigt leerkrachten graag uit om met groep vijf aan het project deel te nemen. De kosten voor deelname bedragen € 35  per groep. Maximaal 25 leerlingen.