OBK RHENEN GEEFT MUZIKALE ODE

Overzicht

Datum: 9 maart 2015

Afgelopen zaterdag werd in een goed gevulde sporthal van Het Gastland een groot concert gegeven door Showharmonie OBK Rhenen in het thema Oorlog & Vrede. De sporthal was omgetoverd in een sfeervolle militaire ambiance met zelfs een echte jeep. Diverse muzikale hoogtepunten passeerden de revue.

 

Het spits werd afgebeten door het gehele orkest met het zeer bekende Soldaat van Oranje. Er volgde voor de pauze vele bekende werken in het thema oorlog met natuurlijk een passende ode aan alle gesneuvelde militairen.

 

Tevens werden er diverse jubilarissen gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap aan OBK en werd Gerrit Roelofsen voor 50 jaar lid zelfs benoemd tot ere-lid van OBK. Een andere bijzonderheid was de huldiging van Dolf Brouwers, al 70 jaar onafgebroken lid.

 

Na de pauze werd het publiek verrast met een heel leuk optreden van de fluit- en slagwerk groep. Marcherend kwamen zij de zaal binnen en speelden vol overtuiging de noten van “The Longest Day”. Dat slagwerkers overal op trommelen is wel bekend zo ook zaterdagavond. De slagwerkers van OBK speelden een geweldig nummer op echte huis- en tuinafval kliko’s.

 

Natuurlijk ontbraken de swingende klanken van Glenn Miller niet en werd er afgesloten met de klanken van ‘We’ll meet again’. OBK kan terugkijken op een zeer geslaagde avond en maakt zich nu op voor een nieuw buitenseizoen. De agenda is al goed gevuld.

 

Kijk voor de foto’s op www.obk-rhenen.nl

 

OBK-logo-nieuw-copy

 

Fotocredits: Peter Kuhl