Nikita van Boeijen wint 2 masterclasses

Overzicht

Datum: 23 oktober 2017

De Rhenense fotograaf Nikita van Boeijen heeft meegedaan aan Document Nederland Junior. Dit is de jaarlijkse fotowedstrijd van het Rijksmuseum en Scholieren.com voor middelbare scholieren. Het thema van dit jaar was ‘Pas jij in het schoolsysteem?’

 

Veel scholieren hebben originele fotoseries ingezonden en hieruit heeft een professionele jury 10 deelnemers geselecteerd, waaronder Nikita. De 16-jarige heeft hiermee 2 masterclasses van fotograaf Anouk Steketee gewonnen en een eigen foto expositie in het Rijksmuseum.

 

“Vrienden zoeken naar verlichting en raken verstrikt in hun eigen rook.”

 

Uit het juryrapport blijkt het talent van de Rhenense: Je hebt met veel aandacht aan je serie gewerkt. Naar elke foto moet je dubbel kijken voordat je weet wat je ziet. Het is een prachtige serie waarbij je op een originele manier gebruik hebt gemaakt van vervreemding en abstractie.

 

Tijdens de opening van de foto expositie van 5 oktober jl. heeft Nikita van Boeijen tevens een certificaat ontvangen van het Rijksmuseum. Klik hier voor alle foto’s van Nikita en de 9 andere deelnemers aan Document Nederland Junior.