Muziekles voor kleuters van de Ericaschool

Overzicht

Datum: 29 september 2017

Na de herfstvakantie start een uniek project op de Ericaschool in Rhenen: muziekinstrument les voor kleuters tijdens schooltijd. Een driejarig gesubsidieerd traject gaat van start waarin de kleuters uit groep 2 les krijgen op de piano, viool, dwarsfluit en de panfluit. Het is een samenwerkingsproject tussen de Ericaschool, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en vier lespraktijken.

 

De docenten zijn Nadja Spooren (panfluit). Iris van der Wardt (dwarsfluit), Hermine van Praagh (viool) en Lisette van de Loo (piano). Zij volgen een nascholingscursus aan het conservatorium Den Haag, speciaal gericht op dit kleuterprogramma. Daardoor zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en gebruiken toegepaste methodes op het gebied van muziekonderwijs aan kleuters. De school heeft de instrumenten aangeschaft en op dit moment loopt een fondswervingsactie om instrumenten aan te schaffen voor de leerlingen thuis.

 

De Ericaschool is de tweede basisschool in Nederland die met dit unieke, gepatenteerde kleuterprogramma van start gaat.  De lessen worden op de donderdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur gegeven en maken onderdeel uit van het algehele lesprogramma van de kleuters.

 

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Karin Majoor (directeur Ericaschool) of Lisette van de Loo.

 

Op de foto v.l.n.r.: Hermine van Praagh, Lisette van de Loo, Iris van der Wardt, Anthony Zielhorst (coördinator Koninklijk Conservatorium Den Haag). Staand achter: Nadja Spooren , Karin Majoor.