Muziek

Muziek

Beiaard Cuneratoren (Cuneragilde)www.cuneragilde.nl
De handmatige bespeling van de beiaard in de Cuneratoren wordt door het Cuneragilde verzorgd. Vaste beiaardier is Klaas de Haan. De beiaard speelt ruim 60 keer per jaar. Op 2e en 4e zaterdag van de maand is er tijdens de bespeling ook een torenbeklimming om 14.30 uur.

Concerten De Korenwinde – www.dekorenwinde.nl

Welkom bij Concerten De Korenwinde. De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen laagdrempelige concerten met klassieke kamermuziek en voorstellingen die klassieke kamermuziek als basis hebben. Podium de Vlam heeft een ideale akoestiek voor kleinschalige concerten. Daarvan getuigt ook de reactie die wij kregen van het Fibonacci String Quartet: “Dit juweeltje van een zaal heeft een prachtig intieme sfeer en zonder twijfel de mooiste akoestiek waar we al in gespeeld hebben!”
Voor het nieuwe seizoen hebben wij weer een fijn, afwisselend programma samengesteld. Komt u samen met ons genieten?

COV Euphonia Rhenenwww.euphonia-rhenen.nl
Euphonia is een christelijke oratorium-vereniging die streeft naar drie uitvoeringen van klassieke koormuziek per 2 jaar. Dit is met concertagenda, achtergrondinformatie over componisten en professionele solisten. Wij zijn een snel groeiend en verjongende oratoriumvereniging met 90 leden. Met veel plezier wordt er serieus op stukken geoefend. Het is prachtige muziek met een eigen sfeer.

Cuneraconcertwww.cuneraconcert.nl
Vrijwilligers van Rotary Rhenen-Veenendaal organiseren het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Cunerakerk

Klassiek aan de Rijnwww.klassiekaanderijn.nl
Iedere maand zijn er muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren bij Klassiek aan de Rijn. En dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor de mooiste klassieke muziek. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven. Topvioliste Janine Jansen: “Een schitterende akoestiek, een aandachtig publiek en een fijne sfeer.”

Mallet-Percussionband “Drumband Rhenenwww.drumbandrhenen.nl
De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt “Drumband Rhenen” tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt de band zich van de traditionele drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Nieuwe leden worden intern opgeleid door een gediplomeerd instructeur.

MBMGwww.mbmg.eu
MBMG is een entertainment bedrijf dat zich vooral bezig houd met platenlabels en artiesten.

Mezzosopraan Diony de Witwww.dionymezzo.nl
Vieren of herdenken: huwelijk, jubileum, uitvaart of doop. Licht klassiek, liederen, oratorium en easy listening. Intieme momenten en de sfeervolle klank van zang en begeleiding door Jan van Laar (op piano/vleugel of orgel). Harmonie zonder versterking (akoestisch). U bepaalt de muziekkeuze – uit repertoire of op korte termijn in te studeren. Pur szang, dat maakt uw kamerconcert of ceremonie echt af. Een onvergetelijke herinnering!

Muziekvereniging Crescendowww.crescendo-elst.nl
Muziekvereniging ‘Crescendo’ is opgericht op 9 Oktober 1930. Op de vrijwillige Brandweer na is het de oudste vereniging in Elst. ‘Crescendo’ bestaat uit verschillende onderdelen: een klassieke Drumband, een Fanfare Orkest, een beginners Orkest en een Kapel. In de regio staat ‘Crescendo’ vooral bekend om haar jaarlijks terugkerende Show- Drum- en Muziekfestival dat al meer dan 25 jaar in Elst wordt georganiseerd.

Muziekvereniging Ons Genoegenwww.onsgenoegen-rhenen.nl
De vereniging bestaat uit een beginnersorkest Start2Play (vanaf 3 maanden les, een middenorkest Music4Fun vanaf het Hafabra A-diploma, een Symfonisch Blaasorkest (vanaf Hafabra B-diploma) en een muziekschool waar door bevoegde docenten les wordt gegeven op diverse instrumenten.

Popkoor Futurewww.popkoorfuture.nl
Popkoor Future is een swingend, eigentijds koor uit Rhenen. Onder leiding van dirigent Erik Fortier brengen ruim 30 leden een gevarieerd repertoire van pop-songs ten gehore. Van a capella tot protestsong, van up-tempo tot gevoelige ballad; we hebben alles in huis om een complete show te verzorgen. We zien het als een uitdaging om de kwaliteit van zang en dans, gecombineerd met een krachtige uitstraling, steeds verder uit te bouwen. De repetities vinden op woensdagavond plaats in het Bestegoed te Elst. Bij de vereniging horen ook twee ensembles de Future Females en de Future Fellows. Twee gedreven zanggroepen die optreden op allerlei kleine en grote evenementen in en buiten de regio.

Showharmonie OBK Rhenenwww.obk-rhenen.nl
OBK is een harmonie orkest die optredens verzorgt in binnen- en buitenland. Niet alleen geven zij concerten maar nemen zij ook deel aan Taptoe’s, Bloemencorso’s en andere buiten evenementen waar muziek en show de boventoon voert. Daarnaast hebben zij een eigen muziek school zodat iedereen een muziek opleiding op maat kan volgen.

Smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegenwww.objbrhenen.nl
Wij zijn een levensliederenkoor uit Rhenen, opgericht in 2010. Ons motto is gezellig samen zingen van Nederlandstalige muziek, zowel oude als recente liedjes. We treden graag op in tehuizen maar ook op festivals en festiviteiten. Op het moment bestaat ons koor uit 57 leden, zowel mannen als vrouwen. Wij repeteren elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Basisschool ‘De Springplank’.

Stichting Podium de Vlamwww.podiumdevlam.nl/agenda
Podium De Vlam organiseert muziek- en theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen en workshops op het gebied van spiritualiteit, kunst, wetenschap & filosofie. Ongeveer 6 keer per jaar organiseert de stichting een concert op vrijdagavond in genres als pop- en wereldmuziek. Bands als Todo&Co en Subtle Sound hebben al op het podium gestaan, maar ook chansonnière Sarah Isabel. Op de website www.podiumdevlam.nl/agenda is de actuele concertagenda te vinden.

Stichting Muziekonderwijs Rhenenwww.muziekschoolrhenen.nl
De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is in 2005 opgericht door de Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen en Stichting Muziekcollectief. Doel van de stichting is het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van basisscholen en door lessen algemene muzikale vorming (AMV).

Vocal Coach Ruth Bootsma – www.ruthbootsmavocalcoaching.nl
Als vocal coach (en als mens) geloof ik erin dat je jezelf zou mogen (en moeten) uiten op de manier die bij jou past. Jij en jouw stem staan daarom bij mij centraal. Ik werk vanuit jouw vraag en bied je – ongeacht je niveau, achtergrond of muzikale voorkeur – een podium; ik ben er voor jou tijdens jouw reis.
In mijn praktijk is iedereen vanaf 13 jaar welkom. Iedere les begint met de vraag waar ik je mee kan helpen. Meestal is dat een (deel van een) song. Bij mij in de les doe je dus (bijna) geen oefeningen aan de piano. Heb je een zangtechnische vraag, wil je iets met interpretatie, performance of microfoontechniek, of wil je werken aan mindset? Alles kan! Daarnaast bied ik songwriting coaching en heb ik de mogelijkheid om een cover of demo op te nemen, zodat je jouw zangkunsten kunt delen met de mensen om je heen. Ook geef ik verdiepende en verbredende workshops. Dit alles doe ik met veel enthousiasme en energie, en omdat ik regelmatig zelf optreed, zowel solo met mijn eigen werk als met mijn band, heb ik ook ruime praktijkervaring om jou te begeleiden. Het is mijn persoonlijke missie om jou als vocalist te laten genieten van wat je doet en daarbij het beste uit jezelf en jouw stem te halen.