Muziek

Muziek

Beiaard Cuneratoren (Cuneragilde)www.cuneragilde.nl
De handmatige bespeling van de beiaard in de Cuneratoren wordt door het Cuneragilde verzorgd. Vaste beiaardier is Klaas de Haan. De beiaard speelt ruim 60 keer per jaar. Op 2e en 4e zaterdag van de maand is er tijdens de bespeling ook een torenbeklimming om 14.30 uur.

Concerten De Korenwindewww.korenwinde.nl
Concerten De Korenwinde heeft ten doel activiteiten te bevorderen in Rhenen en omgeving op het gebied van de cultuur en in het bijzonder de muziek­beoefening. De stichting tracht haar doel te bereiken door het organiseren van muziekvoorstellingen, in de vorm van concerten in huiselijke kring en op andere locaties; door het doen houden van masterclasses; het organiseren van muziekdagen; het organiseren van lezingen en andere bijeenkomsten over muziek en aanverwante kunstuitingen;hulp te geven aan talentvolle musici om het hen mogelijk te maken in concert­vorm te musiceren.

COV Euphonia Rhenenwww.euphonia-rhenen.nl
Euphonia is een christelijke oratorium-vereniging die streeft naar drie uitvoeringen van klassieke koormuziek per 2 jaar. Dit is met concertagenda, achtergrondinformatie over componisten en professionele solisten. Wij zijn een snel groeiend en verjongende oratoriumvereniging met 90 leden. Met veel plezier wordt er serieus op stukken geoefend. Het is prachtige muziek met een eigen sfeer.

Cuneraconcertwww.cuneraconcert.nl
Vrijwilligers van Rotary Rhenen-Veenendaal organiseren het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Cunerakerk

Klassiek aan de Rijnwww.klassiekaanderijn.nl
Iedere maand zijn er muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren bij Klassiek aan de Rijn. En dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor de mooiste klassieke muziek. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven. Topvioliste Janine Jansen: “Een schitterende akoestiek, een aandachtig publiek en een fijne sfeer.”

Mallet-Percussionband “Drumband Rhenenwww.drumbandrhenen.nl
De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt “Drumband Rhenen” tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt de band zich van de traditionele drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Nieuwe leden worden intern opgeleid door een gediplomeerd instructeur.

MBMGwww.mbmg.eu
MBMG is een entertainment bedrijf dat zich vooral bezig houd met platenlabels en artiesten.

Mezzosopraan Diony de Witwww.dionymezzo.nl
Vieren of herdenken: huwelijk, jubileum, uitvaart of doop. Licht klassiek, liederen, oratorium en easy listening. Intieme momenten en de sfeervolle klank van zang en begeleiding door Jan van Laar (op piano/vleugel of orgel). Harmonie zonder versterking (akoestisch). U bepaalt de muziekkeuze – uit repertoire of op korte termijn in te studeren. Pur szang, dat maakt uw kamerconcert of ceremonie echt af. Een onvergetelijke herinnering!

Muziekvereniging Crescendowww.crescendo-elst.nl
Muziekvereniging ‘Crescendo’ is opgericht op 9 Oktober 1930. Op de vrijwillige Brandweer na is het de oudste vereniging in Elst. ‘Crescendo’ bestaat uit verschillende onderdelen: een klassieke Drumband, een Fanfare Orkest, een beginners Orkest en een Kapel. In de regio staat ‘Crescendo’ vooral bekend om haar jaarlijks terugkerende Show- Drum- en Muziekfestival dat al meer dan 25 jaar in Elst wordt georganiseerd.

Muziekvereniging Ons Genoegenwww.onsgenoegen-rhenen.nl
De vereniging bestaat uit een beginnersorkest Start2Play (vanaf 3 maanden les, een middenorkest Music4Fun vanaf het Hafabra A-diploma, een Symfonisch Blaasorkest (vanaf Hafabra B-diploma) en een muziekschool waar door bevoegde docenten les wordt gegeven op diverse instrumenten.

Popkoor Futurewww.popkoorfuture.nl
Popkoor Future is een swingend, eigentijds koor uit Rhenen. Onder leiding van dirigent Erik Fortier brengen ruim 30 leden een gevarieerd repertoire van pop-songs ten gehore. Van a capella tot protestsong, van up-tempo tot gevoelige ballad; we hebben alles in huis om een complete show te verzorgen. We zien het als een uitdaging om de kwaliteit van zang en dans, gecombineerd met een krachtige uitstraling, steeds verder uit te bouwen. De repetities vinden op woensdagavond plaats in het Bestegoed te Elst. Bij de vereniging horen ook twee ensembles de Future Females en de Future Fellows. Twee gedreven zanggroepen die optreden op allerlei kleine en grote evenementen in en buiten de regio.

Rhenus Cantatwww.rhenuscantat.nl
Rhenus Cantat, opgericht in 1972, is een “a capella” gemengd koor (sopranen, alten, tenoren en bassen) met ca. 25 leden. Ons repertoire bestrijkt de periode van de Renaissance tot heden en heeft een wereldlijk of religieus karakter. Ons koor geeft concerten en verleent medewerking aan speciale kerkdiensten en aan bijzondere evenementen in Rhenen en directe omgeving.

Showharmonie OBK Rhenenwww.obk-rhenen.nl
OBK is een harmonie orkest die optredens verzorgt in binnen- en buitenland. Niet alleen geven zij concerten maar nemen zij ook deel aan Taptoe’s, Bloemencorso’s en andere buiten evenementen waar muziek en show de boventoon voert. Daarnaast hebben zij een eigen muziek school zodat iedereen een muziek opleiding op maat kan volgen.

Smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegenwww.objbrhenen.nl
Wij zijn een levensliederenkoor uit Rhenen, opgericht in 2010. Ons motto is gezellig samen zingen van Nederlandstalige muziek, zowel oude als recente liedjes. We treden graag op in tehuizen maar ook op festivals en festiviteiten. Op het moment bestaat ons koor uit 57 leden, zowel mannen als vrouwen. Wij repeteren elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Basisschool ‘De Springplank’.

Stichting Muziekonderwijs Rhenenwww.muziekschoolrhenen.nl
De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is in 2005 opgericht door de Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen en Stichting Muziekcollectief. Doel van de stichting is het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van basisscholen en door lessen algemene muzikale vorming (AMV).