MUSIC FOR THE SOLDIERS

Overzicht

Datum: 20 april 2015

De basisscholen uit Elst, Rhenen en Achterberg hebben op vrijdagmiddag 17 april het scholenproject ’75 jaar Slag om de Grebbeberg’ afgesloten tijdens het evenement ‘Music for the soldiers’ in Ouwehands Dierenpark.

 

De Bantuinschool, de Cuneraschool, Willem Teelinckschool en CBS De Springplank hebben de wedstrijd voor de beste schoolwerkstukken over de slag om de Grebbeberg gewonnen. Dat is bekend gemaakt door burgemeester Hans van der Pas. CBS De Springplank krijgt met een videoclip een extra prijs. De videoclip wordt vertoond op de slotavond van de herdenking ’75 jaar Slag om de Grebbeberg’ in Rhenen op 29 mei.

 

De basisscholen zijn binnenkort een dag te gast bij het 45ste pantserinfanteriebataljon in de Johannes Post Kazerne in Havelte. Daar krijgen ze een programma aangeboden.

 

Burgemeester Hans van der Pas overhandigde het plaatsnaambord Rhenen aan de commandant van een compagnie van het 45e pantserinfanteriebataljon. Het bataljon vertrekt dit jaar voor een opleidingsmissie naar Irak. Het naambord krijgt een plek op de commandopost in Erbil.

 

Het scholenproject voor de groepen 7 en 8 is door de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen ontwikkeld. “Zo leven de verhalen rond de Grebbeberg weer een halve eeuw langer voort, het enthousiasme was groot”, vatte burgemeester Hans van der Pas het succes van het project samen.

 

150417-musicforthesoldiers-

 

Op het Jungleplein in Ouwehands Dierenpark was een militair kampement ingericht. Door de aanwezigheid van legervoertuigen en militairen was er voor de jeugd veel te zien en te doen.

 

Soldatenfeest
’s Avonds kwamen 600 mensen af op het soldatenfeest met optredens van de Fanfare Bereden Wapens, de Choo Choo Sisters, smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen en Froukje Zuidema in de rol van Marlene Dietrich.

 

froukje-hanshoekstra

 

Froukje Zuidema
Froukje studeert Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In Rhenen hebben we haar al enkele keren gehoord tijdens de uitvoering van musicalliedjes.

 

Vrijdagavond was menigeen verrast door haar optreden als Marlene Dietrich, een compleet ander genre, dat volgens kenners uitstekend bij haar stem past. Froukje werd begeleid door de Fanfare Bereden Wapens uit Vught onder leiding van ritmeester Harold Lensen.

 

Bron: De Gelderlander

 

Fotocredits: Hans Hoekstra Fotografie, Leo Schoonhoven, HVOR

 

LOGO 75 JAAR SOG RHENEN-CONT