Meld uw evenement voor de kerstperiode

Overzicht

Datum: 8 november 2017

Nog voordat Sinterklaas Rhenen – en dus ook Nederland – heeft verlaten, begint de aanloop naar Kerstmis, de zogenaamde adventsperiode (dit jaar op 3 december). Na het vertrek van de goedheilig man staan er weer leuke evenementen gepland, waarover Cultuurplatform Rhenen u graag op de hoogte stelt.

 

Organiseert u of uw vereniging zelf een culturele activiteit in de aanloop naar Kerst, laat het ons dan weten. Klik hier, vul de gegevens in en stuur 2-3 onbewerkte (dus bv. niet verkleinde) foto’s mee. Wij plaatsen het dan op de site en op Facebook. De minimale periode voor het aanleveren is 1-2 weken voor het evenement. Voor overige evenementen geldt een periode van 2-3 weken.

 

Zorg voor een goed(e) persbericht of webtekst (de laatste minimaal 15 regels). Als u nog nooit een persbericht of webtekst hebt geschreven, kunt u hier klikken voor een voorbeeld van een persbericht en hier voor informatie over het schrijven van webteksten.

 

Belangrijke mededeling
Het gebeurt nog wel eens dat onze webmaster foto’s aangeleverd krijgt die gebruikt mogen worden “omdat ze ‘gewoon’ op Google staan”. Dit is een misverstand. Door de komst van het internet is het beschikken over beeld- en geluidsmateriaal gemakkelijker geworden. Echter, veel door Google geïndexeerd werk is wel degelijk auteursrechtelijk beschermd. In dat geval dient u over schriftelijke toestemming van de maker te beschikken. Met andere woorden, u bent zelf verantwoordelijk voor de aanlevering.

 

Mocht u foto’s gratis of tegen vergoeding willen gebruiken, ga dan naar sites als freeimages.com of pexels.com (alleen Engels en Duits). Eigen materiaal mag uiteraard ook en indien gewenst wordt de fotograaf (m/v) vermeld.