Media Cultuurplatform Rhenen goed bezocht

Overzicht

Datum: 18 november 2016

Cultuurinrhenen.nl is wederom goed bezocht. In de periode van 1 september 2015 t/m 31 augustus 2016 bezochten 12.754 gebruikers (met tenminste 1 bezoek) de website van Cultuurplatform Rhenen (CPR); een stijging van ruim 2% tegenover dezelfde periode daarvoor. Daarvan was 74,8% nieuw en 25,2% terugkerend.

 

De grootste verandering van bezoeken aan de website was waar te nemen onder Facebook-gebruikers. Dat aantal ging van 458 naar 1.589, een stijging van maar liefst 246,9%. Ook het aantal volgers op Twitter steeg (met ruim 74%). Het sociale medium is inmiddels op zijn retour en vooral onder jongeren daalt het aantal gebruikers van de berichten van 140 tekens. De actieve inzet van Twitter is om deze redenen stopgezet.

 

Facebook
Het aantal Facebook-gebruikers ging omhoog van 41.332 naar 73.354, een stijging van ruim 77,4%. Zowel de verhoging van de bezoekers aan de website als die van de CPR-pagina zijn gerelateerd aan een efficiƫntere inzet van Facebook. Sinds begin dit jaar worden zowel nieuwsberichten als evenementen van de website op het sociale medium gepubliceerd.

 

Cultuurinrhenen.nl zorgt ervoor dat culturele instellingen, verenigingen en kunstenaars in Rhenen, Elst en Achterberg hun nieuws en evenementen onder de aandacht kunnen brengen.

 

Mocht u zelf een evenement organiseren, meld het dan hier aan. Publicatie is kosteloos, net als de inschrijving op onze nieuwsbrief (onderaan de pagina).