Mascha Bossuyt pyrografeert in Rhenen

Overzicht

Datum: 1 juli 2019

Rhenen is een kunstenares rijker. Mascha Bossuyt (Utrecht, 1975) heeft haar Think Pink Studio in 2018 gevestigd in Rhenen. Mascha werkt nu nog vanuit haar schuurtje, maar binnenkort is haar atelier klaar, laat ze enthousiast weten. “Nog net op tijd voor de kunstroute in september”.

 

Mascha Bossuyt haalt geregeld massief houten afdankertjes op en geeft het prachtige hout van oude meubels een nieuw leven. ”Onder de verf en het stof zit vaak prachtig hout en bij het ophalen krijg ik er vaak ook nog mooie verhalen bij. Met pyrografie (houtbranden) zorg ik voor sterke accenten in dit mooie hout.”

 

Kunst in Rhenen - Pyrografie en houtbewerking door Mascha Bossuyt van Think Pink Studio - Tree at Mountain Lake

 

De kunst van pyrografie en houtbewerking
“Het maken van een schilderij begint voor mij bij het hout. Schurend, schavend en zagend maak ik het oude hout eerst weer puur. Daarna combineer ik reepjes hout tot een prachtig ‘canvas’ of een sculptuur.

 

De nerven van het hout maken het schilderij. Strand, zee, lucht en zo meer. Zelf voeg ik daar met pyrografie elementen aan toe: schaduwen, accenten, en de delen waar het schilderij over gaat, bijvoorbeeld een boom, een zeilboot of kinderen die spelen in het water. Erg leuk om visuele verhalen te creëeren!”

 

 

Welk perspectief kies je om te kijken naar de wereld?
“Think Pink” staat voor genieten van dingen mooi maken. Gewoon omdat het kan. En voor het omarmen van de vrijheid van het leven. In al haar aspecten. “Dit gun ik iedereen. Kunst is voor mij gewoon iets moois waar mensen door geraakt worden. Telkens wanneer een van mijn stukken iemand raakt denk ik graag dat de wereld weer een stukje mooier geworden is,” zegt Mascha Bossuyt.

 

Mascha Bossuyt heeft internationale reputatie. Dit blijkt uit de vele liefhebbers van haar werk uit onder andere de Verenigde Staten. Bezoek voor meer informatie de website van Think Pink Studio. Het atelier opent op 7 september 2019. Wie effectief kennis wil maken met Mascha(’s kunst) is van harte welkom bij de Open Tuin Expositie tijdens de Kunstroute Rhenen 2019 (7/8 en 14/15 september).

 

Foto Mascha: © Marijke de Gruyter (klik op de afbeelding voor de vergroting)