Marjo van Rooij doet gooi naar Portretprijs 2017

Overzicht

Datum: 6 april 2017

Na drie zenuwslopende selectie ronden zijn van de 854 inzendingen 50 genomineerden overgebleven voor de Nederlandse Portretprijs. Na de eerste, digitale selectie waren er 119 over en na de tweede en derde (live) selectie in Baarn uiteindelijk het genoemde aantal. De werken zijn van 21 april t/m 15 juli 2017 te bezichtigen in Paleis Soestdijk. Een daarvan is het enige zelfportret van de Rhenense kunstenares Marjo van Rooij, van Het Rooijse Atelier.

 

Als dochter van Jan van Rooij, kunstschilder, animator, theatermaker en regisseur, is Marjo eigenlijk van jongs af aan bezig geweest met kunst. Na haar studie aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) besloot ze op late leeftijd haar werk eindelijk publiek te maken. Dit uit zich in verschillende media. Soms zijn het beeldjes, dan weer schilderijen en op andere momenten tekeningen. Het werk is vaak gerelateerd aan haar onderzoek in familiearchieven, teruggaand tot de 15e eeuw.

 

Kunst uit Rhenen - Marjo van Rooij exposeert zelfportret op Paleis Soestdijk in kader van Portretprijs 2017

 

Het zelfportret (acryl op doek, formaat 70×50 cm.) is ook terug te vinden in de Kunstagenda 2017. Daarnaast hing het in oktober 2016 in de bibliotheek van Wageningen en was het op 28, 29 en 30 oktober in Loods 6 in Amsterdam te bewonderen.

 

Paleis Soestdijk is geopend van vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur (laatste toegang om 16:00 uur) en is gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn. Klik hier voor verdere bezoekersinfo en hier voor de website van Het Rooijse Atelier.

 

(Klik op de afbeelding links om het hele portret te bekijken)