LOCATIETHEATER OP DE GREBBEBERG

Overzicht

Datum: 7 mei 2015

Onder de titel ‘De Slag om de Grebbeberg’ verzorgen Toneelvereniging De Hucht en Stichting De Greb op 8 en 9 mei ‘s avonds vanaf 21.00 uur locatietheater langs een wandelroute op de Grebbeberg.

 

Op een negental plaatsen beelden acteurs dramatische gebeurtenissen uit die 75 jaar geleden tijdens de slag om de Grebbeberg plaatsvonden. Bezoekers kunnen dit unieke locatietheater gratis bijwonen.

 

Programma
Het Wageningse zangkoor Punt Uit zal bij het Informatiecentrum op het Militair Ereveld liederen uit die periode ten gehore brengen. Daarna verplaatsen de bezoekers zich groepsgewijs onder leiding van gidsen over spaarzaam verlichte bospaden van de ene naar de andere locatie en bijbehorende scène.

 

Per locatie is een gebeurtenis in scène gezet die plaatsvond tijdens de slag om de Grebbeberg. De belangrijkste tekst van de scène is afgedrukt op een spandoek dat tussen de bomen hangt. Acteurs vullen de teksten op geheel eigen wijze aan. Ongetwijfeld zal de duisternis van het Grebbebos het zijne toevoegen aan de dramatiek van de voorstelling.

 

Toen het stuk 11 jaar geleden voor het eerst werd opgevoerd traden leden van het Rhenense college van B&W op als gidsen. Dat gaat nu ook weer gebeuren.

 

Onder een beuk, in het schijnsel van twee waxinelantaarns, zit soldaat Hans de Vries roerloos tegen een dikke stam geleund, zijn hoofd gebogen, het geweer geladen over zijn knie. Uit het donker komt een oud echtpaar: “Hebben jullie onze Bartus gezien?”

 

Praktische informatie
Er is voorzien in 9 groepen met maximaal 25 bezoekers die onder leiding van een gids elke 5 minuten vanaf 21.00 uur zullen vertrekken. Einde voorstelling: 22.30 uur.
Startpunt: tussen de dienstwoning en Informatiecentrum op het Militair Ereveld Grebbeberg.
Eindpunt: Hotel ’t Paviljoen. U kunt daar onder het genot van een consumptie napraten over deze bijzondere belevenis.

 

Vooraf reserveren
Wilt u dit unieke en gratis toegankelijke locatietheater bijwonen dan moet u vooraf reserveren in verband met de nader bekend te maken groepsindeling en vertrekvolgorde. U krijgt enkele dagen voor de voorstelling bericht hoe laat uw groep op de door u gereserveerde avond vertrekt.

 

De wandelroute loopt geheel over bospaden is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Reserveren op www.toneelclubdehucht.nl of per e-mail toneeldehucht@live.nl

 

logo toneelvereniging-1          logo_stichting_de_greb        LOGO 75 JAAR SOG RHENEN-CONT