‘Lezers aan het woord’ tijdens Boekenweek 2016

Overzicht

Datum: 26 februari 2016

Zondagmiddag 13 maart, tussen 15:00 en 17:00 uur komen in de bblthk (Wageningen) lezers aan het woord over hun favoriete boek.

 
2016 Jaar van het Boek
Ondanks dat mensen de afgelopen decennia anders zijn gaan lezen, blijft de behoefte aan verhalen, duiding, informatie, kennis en ontspanning. Boeken verrijken ons leven. Ze brengen ontroering en plezier. Boeken spelen een grote rol bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Boeken laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving. Daarom vieren we in 2016 de kracht van het boek. Het boek van toen, het boek van nu en het boek van de toekomst. Tot de vele activiteiten en evenementen die op veel plaatsen in het land worden georganiseerd hoort ook de verkiezing van Het Belangrijkste Boek. Op welk boek zijn we trots? Welk boek heeft ons het meest geïnspireerd? Het antwoord zal in september gegeven worden.

 

Lezers aan het woord
Wageningen loopt op die verkiezing vooruit tijdens de Boekenweek op zondagmiddag 13 maart in de bblthk. Alle Wageningse lezers worden uitgenodigd in het kort te vertellen door welk boek ze zijn geraakt. Welk boek is u het meest dierbaar? Wat is het mooiste (verzorgde) boek in uw boekenkast? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen? Het maakt niet uit of het om klassiekers of recente boeken gaat. Uit uw eigen boekenbezit of uit de bibliotheek.

 

Geef aan over welk boek u een kort pleidooi wilt houden. Wim Huijser, die deze middag presenteert, hoopt zoveel mogelijk lezers aan het woord te laten en met hen in gesprek te gaan. Stuur een mail met uw favoriete, mooiste, meest ontroerende boek naar info@bblthk.nl onder vermelding van AAN HET WOORD.

 

De toegang is gratis.