Les over Xing Ya en Wu Wen

Overzicht

Datum: 3 mei 2017

Na de aankomst van Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark zijn de leerlingen van groep 6 op van basisscholen uit Rhenen en Elst druk bezig geweest met hun werkstukken over de twee reuzenpanda’s. Van Ouwehand hebben ze lesmateriaal gekregen over het reilen en zeilen van panda’s in hun eigen leefomgeving in China.

 

Op 19 april interviewden de “journalisten”, twee per school, de verzorgers in Ouwehand. Ook bekeken ze Pandasia van de buitenkant en maakten ze foto’s. Terug op school schreven de leerlingen als echte reporters een verslagje voor de Reuzenpanda Krant.

 

Op 3 mei hebben de leerlingen hun werkstukken ’s morgens ingeleverd in Huis van de Gemeente. De jury, met als voorzitter burgemeester Hans van der Pas, gaat beslissen welke werkstukken voor de eerste, tweede en derde plaats in aanmerking komen. Ouwehands Dierenpark stelt interessante prijzen ter beschikking. De uitreiking vindt plaats op het moment dat Pandasia officieel open gaat en Xing Ya en Wu Wen voor iedereen te zien zijn; ook voor de leerlingen van groep 6 van de basisscholen, die nu alles weten over reuzenpanda’s. Wanneer dat gebeurt staat nog niet vast.

 

Vanaf 8 mei zijn de topstukken te bezichtigen tijdens een heuse expositie in het Huis van de Gemeente. De verslagen zijn hier te vinden. Kijk voor meer projecten op de pagina Educatie.