Leerlingen basisscholen aan de slag met project Wederopbouw

Overzicht

Datum: 14 april 2017

Lekker in de zon een rondwandeling door Rhenen maken, samen met architect Harm Post. Ondertussen de vragen beantwoorden op het formulier met prachtige foto’s van de Wederopbouw monumenten. Op deze manier kijk je heel anders tegen je eigen stad aan. In museum Het Rondeel hangen allemaal gordijnen die cirkels omsluiten. Henk Deys opent de cirkels en vertelt over de verwoesting tijdens de oorlog en de wederopbouw die al snel op gang kwam.

 

In de Commanderij maken de leerlingen via een film kennis met de producten van hun schoolgenoten tijdens het project 75 jaar Slag om de Grebbeberg. Zo kunnen ze inspiratie opdoen. Want ook zij gaan een werkstuk maken, maar dan over de Wederopbouw. Toch blijft de videoclip ‘Morgen zal het vrede zijn’ hangen bij de leerlingen. Ze worden er stil van.

 

Van te voren heeft architect Harm Post de groepen op school al voorbereid op het thema Wederopbouw. Die kennis komt tijdens het museumbezoek en de fotospeurtocht goed van pas. En nu op school aan het werk om het mooiste werkstuk te maken over de Wederopbouw, want de mooiste werkstukken verdienen een leuke prijs van de jury. Maar alle werkstukken zijn te bekijken in de maand juni in Het Rondeel.

 

Meer informatie over dit project is verkrijgbaar bij Lex Mulder en Piet Hovestad. Meer over educatie van Cultuurplatform Rhenen vindt u hier.