Kunstroute 2019 in Rhenen

Overzicht

Datum: 4 juni 2019

Om een goed beeld te krijgen van de artistieke uitingen van de lokale kunstenaars kunt u de Kunstroute 2019 in Rhenen bezoeken. Deze wordt op 6 september met een overzichtstentoonstelling geopend in Stadsmuseum Rhenen. De twee daarop volgende weekenden (7 en 8, en 14 en 15 september) zullen de deuren van vele kunstenaars voor u open staan om hun werk te bewonderen en hen in, vaak hun eigen werkomgeving, te ontmoeten.

 

Op 14 September vindt bovendien Open Monumentendag 2019 plaats waarbij een aantal kunstenaars meedoet aan de uitbeelding van het thema ‘Plekjes van plezier’. Een van hen zal na een jurybeoordeling gedurende één jaar Rhenens Kunstenaar van het Jaar zijn, zoals Margot Kikkert in 2018/2019 (zie foto).

 

Deelnemers

Een van de deelnemers is Hetty Ramakers. Hetty begon ruim twaalf jaar geleden met schilderslessen bij Evelien van Os van Atelier De Laarse Berg in Rhenen. Zij experimenteert met allerlei materialen, zoals karton, lood, gips, wol, en jute. Het ene moment maakt de kunstenares figuratief werk, het andere abstract., waarbij ze hoofdzakelijk met acrylverf werkt.

 

Exposities in Rhenen - Hetty Ramakers neemt deel aan Kunstroute 2019

 

Een andere deelnemer is Mariëlle Wintgens (1968). Haar keramisch werk kenmerkt zich vandaag de dag door een organische en sensuele vormgeving. Door gebruik van de pure klei met zacht aandoende ‘huid’ vraagt het in de vorm om aangeraakt te worden. Hierbij ontstaat een verrassende wisselwerking tussen zien en voelen, hard en zacht en koud en warm. Het nodigt uit tot een vrije interpretatie van vorm en beeld. Haar persoonlijke en sculpturale werken, gemaakt in de ‘opkneedtechniek’ (met rolletjes), maakt zij in haar atelier in Rhenen.

 

Exposities in Rhenen - Marielle-Wintgens neemt deel aan Kunstroute 2019

 

Het loslaten van functionaliteit en reproductie als basis voor haar werk, heeft ruimte gemaakt voor een vrijere vormgeving waar vorm, gevoel en intuïtie een grote rol spelen. Mariëlle Wintgens is ook bekend van haar workshops, waarvan meer informatie is te vinden op haar vernieuwde website.

 

Over Kunstroute 2019

De Kunstroute 2019 van Cultuurplatform Rhenen is in voorbereiding. Ruim 50 kunstenaars zullen deelnemen aan de route. De locaties van de route liggen verspreid door de hele stad en de buitengebieden. Niet alleen de verzamellocaties maar ook de individuele exposanten zijn een bezoek meer dan waard. Ten behoeve van het plannen van uw versie van de Kunstroute 2019 zal voorafgaand op diverse openbare plaatsen een brochure met daarin de deelnemers en locaties beschikbaar zijn. Klik hier voor de digitale versie (pdf).