Kunstproject Daltonschool Rhenen

Overzicht

Datum: 10 februari 2017

Alle leerlingen van Daltonschool Rhenen hebben 3 weken aan een project gewerkt dat geheel in het teken stond van Kunst. In de klas maakten de kinderen kennis met de bekentste grote meesters op doek en maakten zelf ook hele mooie schilder- en kunstwerken. Ze leerden dat kunst niet alleen schilderen is, maar ook muziek, beeldhouwen, tekenen, enz.

 

Cultuurplatform - Kunstproject Daltonschool Rhenen  Cultuurplatform - Kunstproject Daltonschool Rhenen

 

Alle klassen zijn op excursie geweest bij een kunstenaar. Groep 1/ 2 en groep 3/ 4 bijvoorbeeld, zijn bij Jack van den Dungen op bezoek geweest. Hij heeft verteld over de kunst die hij maakt, over figuratieve en abstracte kunst en over beeldhouwen. Het was een zeer leerzame en leuke excursie.

 

Groep 5/ 6 is op excursie geweest bij schilderes Willemien Schouten, groep 7/8 is op pad geweest met fotografe Jolanda Gilles en groep  3/ 4 nog eens naar kunstenaar Henk van de Vis.

 

Na 3 weken heeft de school de hele school als museum ingericht. Alle mensen die daar belangstelling voor hadden, mochten gratis een entreekaartje halen bij de kassa en  kwamen een kijkje nemen. Er was een speurtocht door de school, een prijsvraag, optredens en prachtige kunstwerken om te bewonderen. De opkomst was dan ook groot en we kunnen spreken van een hele geslaagde en gezellige avond en afsluiting van het kunstproject!

 

(Foto’s: © Daltonschool Rhenen)