Kunstenaar van het jaar 2019

Overzicht

Datum: 21 oktober 2019

Tijdens Open Monumentendag op 14 september jl. vond in de Cunerakerk een expositie plaats van kunstenaars die meededen aan de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2019. De kunstenaars maakten speciaal voor deze verkiezing een kunstwerk op het nationale thema van Open Monumentendag 2019, “Plekken van Plezier”. Veertien deelnemers deden mee aan deze verkiezingsexpositie. De ingezonden werken waren volgens de vakjury van uitstekende kwaliteit. De jury bestond uit Antonie den Ridder (kunstenaar en kunstrecensent), Maike Woldring (directeur Stadsmuseum Rhenen), Simone Veldboer (wethouder Cultuur) en Henk van de Vis (kunstenaar).

 

Na een uitgebreide beoordeling van de diverse werken is de jury tot het eensluidende oordeel gekomen dat Pauline Vroom zich Kunstenaar van het jaar 2019 mag noemen. Pauline, die won met “Herinnering” (foto sidebar) kreeg tijdens de slotavond van de Kunstroute haar plaquette overhandigd die vervolgens is opgehangen in de eregalerij in de tuin van het Stadsmuseum. Onlangs zijn daar ook de plaquettes van Margot Kikkert (kunstenaar van het jaar 2018) en van Henk van de Vis (waardering voor zijn inzet en oeuvre) opgehangen.

 

Nieuws uit Rhenen - Paulien Vroom Kunstenaar van het jaar 2019

De tweede plaats was dit jaar voor Fiete de Vries Feyens met haar beeldhouwwerk “Zeehonden op het Wad” en Mascha Bossuyt was met haar pyrografiewerk “Hope” (foto onder) goed voor de derde plaats.

 

Nieuws uit Rhenen - Hope van Think Pink Studio's Mascha Bossuyt derde bij Kunstenaar van het jaar 2019

 

Expo
Van 7 tot en met 28 september zette Stadsmuseum Rhenen de spotlights op werk van kunstenaars uit de gemeente Rhenen en omgeving. De bezoeker kon zich tijdens De Kunstroute Expo verheugen op schilderijen en tekeningen, beeldhouwwerk, fotografie, keramiek en mixed media.

 

Tijdens De Kunstroute Expo in het Stadsmuseum Rhenen presenteerden zo’n 40 kunstenaars hun werk in de middeleeuwse kelder en het Museumcafé. In de tuin van het Stadsmuseum Rhenen zagen de bezoekers een Eregalerij voor kunstenaars met een speciale verdienste voor Rhenen.

 

De Kunstroute Rhenen
De Kunstroute Rhenen is een samenwerking van Cultuurplatform Rhenen en Stadsmuseum Rhenen, en is bedoeld om de belangstelling voor hedendaagse kunst van kunstenaars uit de eigen omgeving te stimuleren. Ook wordt zo een prikkel tot aankoop gegeven.

 

Foto “Herinnering”: © Mirjam Soethaert