Kunst in de Etalage: Sandra Pot

Overzicht

Datum: 22 maart 2018

In april en mei exposeert kunstenares Sandra Pot (1970) met schilderijen van paarden en dames bij Kunst in de Etalage. Deze tentoonstelling bevindt zich in de Muntstraat (tussen Kruidvat  en Schap 19). Laten we hopen dat deze schilderijen van paarden en dames in “de Etalage”de straat wat levendiger gaan maken.

 

Sandra Pot woont en werkt in Rhenen. Ze schildert met acrylverf, op doek van verschillende formaten. Haar vrije werk is divers, meestal realistisch, soms wat abstract. Paarden en mooie vrouwen vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor de kunstenares.

 

Bij Kunst in de Etalage staat een mega groot schilderij van 1,50 bij 3 meter, waarop zeven paarden galopperen in de sneeuw: “White turf” (foto links). Inspiratie vormde de paardenraces op het bevroren meer van Saint-Moritz.

 

Expositie in Rhenen - Sandra Pot bij Kunst in de Etalage - Caballos blancos

 

Van Zwitserland gaat de reis naar Jerez de la Frontera, waar Andalusische paarden op doek te zien zijn: “Caballos blancos” (foto boven). Deze paarden zijn door Sandra Pot met een spatelmesje op doek gebracht, de verf wordt laag over laag aangebracht, net zo lang tot dat het tafereel zichtbaar wordt.

 

Over de dames op doek wil de kunstenares nog niets verklappen. Het is de bedoeling dat u zelf komt kijken naar deze schilderijen bij Kunst in de Etalage.

 

Kunst in Rhenen - Expositie Sandra Pot bij Kunst in de Etalage

 

Sandra Pot maakt tevens bronzen beelden, dat is haar grote passie. „Prachtig om van niets iets te kunnen/mogen maken”, aldus de kunstenares. Net als bij de schilderijen wordt ze ook hier geïnspireerd door de schoonheid van vrouwen en dieren, meestal figuratief en heel soms abstract.

 

Uiteraard is het ook mogelijk een schilderij of bronzen beeld in opdracht te laten maken van bijvoorbeeld uw huisdier of een persoon. Misschien een dierbare herinnering ter gelegenheid van uw huwelijk, jubilea, zwangerschap of geboorte. Met een bronzen beeld wordt dit aandenken vereeuwigd.

 

Neem voor meer informatie contact op met Sandra Pot: info@sandrapot.nl of kijk alvast op haar website. Een permanente expositie vindt u bij Residence Rhenen.