Kunst in de Etalage: Yvonne van der Laan

Overzicht

Datum: 16 maart 2017

Tijdens de maanden april en mei exposeert de in Dodewaard wonende schrijfster, beeldend kunstenares en muziekdocente Yvonne van der Laan (47) bij Kunst in de Etalage, dé 24/7 tentoonstelling van Rhenen. Yvonne, alias Gedichtenlaantje, onderscheidt zich als kunstenares door haar veelzijdigheid (ze tekent, schildert, beeldhouwt, boetseert), met haar kunstwerkenserie Color Square en haar voelbare kunst voor blinden en slechtzienden. Daarbij maakt ze onder andere gebruik maakt van de Taktila® Methode. Bovendien neemt ze regelmatig deel aan grote kunstbeurzen.

 

Expositie in Rhenen - Yvonne van der Laan exposeert bij Kunst in de Etalage in april en mei 2017 - Color Square

 

Haar boek Positiefjes is al geruime tijd verkrijgbaar bij Bruna Rhenen, Ka-Art Lijstenmakerij en Steakhouse Cunera (tevens met spreuken-sleutelhangers) en het ligt ter inzage bij Brasserie & Bakkerij van Toor.

 

Expositie in Rhenen - Yvonne van der Laan exposeert bij Kunst in de Etalage in april en mei 2017 - Positiefjes

 

Yvonne van der Laan kan zich met recht ‘specialist in persoonlijke kaarten en cadeautjes met een persoonlijke boodschap’  noemen. Voor blinden en slechtzienden kan zij haar gedichten en spreuken ook uitwerken in braille, als brief of als ingelijst cadeau. Ook heeft ze bijna 15 jaar bij het Rhenense Popkoor Future gezongen en soms (bij kleinere kerstoptredens) ook als dirigente voor het koor gestaan. Ze geeft ook muziekles aan huis.

 

Meer informatie over Yvonne en haar werk is te vinden op haar website en haar Facebookpagina’s Gedichtenlaantje en Positiefjes Gedichtenlaatje. Kunst in de Etalage is te vinden in de Muntstraat (tussen de Herenstraat en Molenstraat)