Kunst in de Etalage: MINE

Overzicht

Datum: 31 mei 2017

In juni en juli exposeert MINE (Hermine van Schuppen-van den Bosch) bij Kunst in de Etalage. Hermine (1938) houdt zich sinds 1981 bezig met cirkels, spiralen en lijnen in beweging. Op doek en papier (met olieverf, acryl, aquarel en gemengde techniek) vindt de ontmoeting plaats tussen haar gedachten en de groeiende vorm, die op dat moment werkelijkheid voor haar is.

 

Al lange tijd is zij geboeid door licht en energieën. Op dit moment zijn het de kwaliteiten van  zon en maan, die beide met licht te maken hebben. De zon straalt zijn licht uit en de maan ontvangt het licht van deze zonnestralen. Door tussenkomst van de aarde zien we een kleiner of een groter deel van de maan door het licht van de zon weerspiegeld.

 

Kunst in Rhenen - MINE exposeert bij Kunst in de Etalage

 

Tijdens de expo bij Kunst in de Etalage zijn voorbeelden te zien van schilderijen van Licht, Energie, Zon en Maan en twee Phoenixen. De tentoonstelling is een voorloper van de Open Atelier Route. De Herminage is de eerste twee weekends van september geopend op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur open. Dan vindt er een opruiming plaats.

 

Atelier De Herminage is gevestigd aan de Beukenlaan 25 in Rhenen. Meer informatie over Hermine en haar werk vindt u op haar website.