Kunst in de Etalage: Renk Ruiter

Overzicht

Datum: 24 juli 2017

Boskneuters, een zeldzaam volk en ook nog erg verlegen. Maar als je heel voorzichtig bent en niet te hard het bos door rent, kom je ze soms nog tegen.

 

In augustus en september exposeert fotograaf Renk Ruiter bij Kunst in de Etalage in de Muntstraat (tussen de Molenstraat en Herenstraat). Renk groeide op midden in de Veluwse bossen. En met weinig vriendjes in de buurt, moest hij zichzelf maar vermaken. Dat stimuleerde zijn fantasie en liefde voor de natuur. Hij creëerde daar zijn eigen wereld met Dwarrels, Dwergen en andere fantasie figuren. Uit die tijd dateert ook zijn liefde voor de natuur en in het bijzonder voor de Boskneuters. Jaren heeft hij moeten wachten om deze schuwe wezens te kunnen benaderen, maar met veel geduld en passie is het hem eindelijk gelukt hun vertrouwen te winnen. Het resultaat is een expositie met schitterende foto’s van dit bijzondere volkje. Foto’s over hun doen en laten in hun natuurlijke omgeving. Bovendien maakt u dan ook kennis met hun filosofie en ontmoet u  een aantal echte Kneuters.

 

Expositie in Rhenen - Fotograaf Renk Ruiter exposeert met Boskneuters bij Kunst in de Etalage aan de Muntstraat in Rhenen Expositie in Rhenen - Fotograaf Renk Ruiter exposeert bij Kunst in de Etalage aan de Muntstraat in Rhenen

 

Buiten zijn vrije werk fotografeert Renk voor de stichting Utrechts Landschap (o.a de Blauwe Kamer), maar ook voor andere natuur organisaties. Hij schreef een boek over Dwarrels en maakte daarvoor ook de tekeningen. Hij geeft avondvullende lezingen, informatieve foto- en Boskneuterworkshops en exposeert regelmatig. Hij is bestuurslid van Camera-Natura (Landelijke Natuurgroep Fotobond) lid van de BMK en verschillende fotoclubs.

Meer informatie over de Boskneuters is hier te vinden, die over Renk Ruiter u op zijn website. Deze 24/7 expo is gratis te bezichtigen.