Kunst in de Etalage: Ans Pilkes-van Delft en Henny Boor

Overzicht

Datum: 22 januari 2018

Ans Pilkes-van Delft en Henny Boor, beiden lid van het Kunstcollectief Rhenen, exposeren in de maanden februari en maart 2018 in de Etalage aan de Muntstraat (tussen de Molenstraat en Herenstraat) in Rhenen.

 

Ans Pilkes-van Delft werkt voornamelijk in zachte steen en gaat vooral uit van wat de steen biedt. Is het de vorm of de kleur die aanspreekt? De steen wordt schoongemaakt en daardoor raakt de kunstenaar vertrouwd met zijn vorm en mogelijkheden. Zo ontstaat het uiteindelijke beeld. Veel van de beelden van Ans vertonen een knipoog, zijn humorvol en vaak heel aaibaar. Hét voorbeeld daarvan is haar koetje.

 

Expositie in Rhenen - Ans Pilkes-van Delft en Henny Boor bij Kunst in de Etalage aan de Muntstraat in Rhenen

 

Henny Boor heeft als thema portretten van haar kleindochters gekozen. “Als je 5 kleindochters hebt, waaronder twee tweelingen, dan is het elke keer weer een uitdaging om hun ontwikkeling vast te leggen in een portret. Ze hoeven niet te poseren. Via social media zijn voldoende foto’s voorhanden.”  Omdat het geen opdrachten zijn, voelt Henny zich vrij om te kiezen voor een eigen stijl. De eerdere portretten zijn in een meer grafische uitvoering, terwijl de meest recente portretten in een lossere stijl zijn geschilderd.