Kunst in de Etalage: Annemieke en Petra Koenen

Overzicht

Datum: 2 oktober 2017

In oktober en november exposeren Annemieke en Petra Koenen met Het verhaal van ‘twee zussen in de etalage’ bij Kunst in de Etalage in de Muntstraat (tussen de Molenstraat en Herenstraat) in Rhenen.

 

Ik ben Annemieke Koenen, modiste. Ooit was het mijn ambitie om de mode in te gaan.
Ik heb een aantal jaren lessen aan de Modeacademie in Amsterdam gevolgd, maar ben uiteindelijk na een omscholing in een andere richting gegaan, het grafische vak. Na hierin vele jaren te hebben gewerkt begon 2 jaar geleden het modegevoel toch weer te kriebelen en vond dat ik meer met mijn handen moest doen dan mijn toenmalige beroep kon volbrengen.

 

Kunst in de Etalage Rhenen - Annemieke en Petra Koenen exposeren in oktober en november 2017

 

Ik ben in mijn vrije tijd begonnen met het maken van hoeden. In mijn eigen stijl en inzicht en met de kennis van toen, maak ik deze van materialen als sinamay, paardehaar(crin) en wolvilt in diverse kleuren. Vorm, bewerking en afwerking doe ik voornamelijk met de hand. Het is een ambacht en een uiting van volmaakte voldoening, waarin iedere vorm kan worden weergegeven. Zowel de klassieke hoed, als de hoed als kunstvorm.

 

Mijn naam is Petra Koenen en ik werk als beeldend kunstenaar. Ik heb jaren geleden de kunstacademie in Utrecht gedaan. De afgelopen jaren heb ik , als vrijwilliger, veel creatieve dingen gedaan in het onderwijs. Het laatste jaar ben ik weer volop aan het schilderen . Ik werk vooral met acryl verf.
Mijn inspiratie vind ik in de geschiedenis en in de emoties van mensen. Dit geeft een spannende combinatie. Ik probeer via de ogen mijn verhaal te vertellen.

 

Naast het exposeren van mijn werk ben ik ook student aan Artez. Ik studeer voor Docent beeldende kunst en vormgeving, om straks jonge mensen ook weer te kunnen inspireren.