KLEURRIJK RHENEN

Overzicht

Datum: 10 augustus 2015

De eerste Interculturele Zaterdag op het pleintje bovenaan de Molenstraat op zaterdag 8 augustus is een succes geweest. Zowel de deelnemers als het aanwezige publiek zijn enthousiast over het initiatief. De mensen die de tijd namen om een gesprek met één van de deelnemers aan te gaan waren erg positief over het enthousiasme waarmee de deelnemers vertelden over hun achtergrond en gewoonten.

 

Er werd Partshi-partchi gespeeld (een Marokkaans bordspel, vergelijkbaar met het Nederlandse Mens-erger-je-niet), er werd jeu de boules gespeeld, kinderen konden worden geschminkt, men kon een djembé-workshop volgen en menig dame ging naar huis met een met henna beschilderde hand.

 

interculturele-zaterdag-2

 

De winnaar van de cultuurquiz is Micham Senoussi, die als enige alle vragen juist beantwoord heeft. Hij ontving een cadeaubon ter waarde van € 50 die te besteden is in de Wereldwinkel in Rhenen.

 

Vervolg
Tijdens de middag melden zich ook diverse mensen die graag bij herhaling deel uit willen maken van het festijn. Omdat ook de deelnemers van dit jaar allemaal hebben aangegeven volgend jaar weer te willen deelnemen, mogen we concluderen dat de eerst opzet geslaagd is geweest en zeker een vervolg krijgt.

 

Uiteraard zijn suggesties voor uitbreiding en verbetering van dit evenement altijd welkom. Voelt u zich geroepen om een volgende keer deel te nemen of bij te dragen aan de organisatie stuur dan een mailtje naar cultuurcoördinator Lea Drost, coordinator@cultuurinrhenen.nl

 

Drukwerk

 

Fotocredits: Riek van der Mast, bekijk de foto’s