Kleurrijk Rhenen 2019 en OMd (14 september)

Overzicht

Datum: 4 juni 2019

Op 14 september vindt in het centrum van Rhenen zowel Kleurrijk Rhenen 2019 als Open Monumentendag 2019 plaats. Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar besloten om deze dagen samen te voegen. Omdat het nationale thema van Open Monumentendag dit jaar ‘Plekken van Plezier’ is denken wij een dag te kunnen organiseren waar het plezier vanaf spat. Op de Markt voor het Stadsmuseum komt een nostalgische carrousel (uit 1952) te staan waar kinderen tussen 11:00 en 17:00 uur gratis een (of meerdere) ritjes kunnen meedraaien. Ook zal er op dit pleintje worden geschminkt en is een bar waar ouders een drankje kunnen nuttigen terwijl ze wachten op hun kroost. Er is een mooie overzichtstentoonstelling van de kunstroute in de kelder het Stadsmuseum.

 

Op het pleintje achter de poortjes, naast Bruna, zijn vertegenwoordigers van maatschappelijke en culturele instellingen te vinden en is er evenals vorig jaar weer een puzzelwand. Nieuw deze keer is een wand met tegeltjes waarop het publiek hun eigen wijsheid kan schilderen. De mooiste wijsheden krijgen na deze dag een bijzondere plaats.

 

Bij de stand van Cultuurplatform Rhenen tijdens zijn Kleurrijk Rhenen 2019 kaartjes te koop (à € 1,50) voor een rondvaart met Safarischip De Blauwe Bever. Ook zullen er tal van straatartiesten zich mobiel door de stad begeven en zal er volop muziek te beluisteren zijn. Lady Jazz en het Badmobiel (foto) zijn hier voorbeelden van.

 

Evenement in Rhenen - Bad Mobiel bij Kleurrijk Rhenen 2019 en Open Monumentendag op 14 september in Rhenen centrum

 

Op het Henk Deysplein is tijdens Kleurrijk Rhenen 2019 een onderzoekscentrum voor patat ingericht, DJ Frietmachine. Nadat je een aardappel gekozen hebt kun je deze schillen, snijden en laten bakken zodat je zelf je eigen keuring kunt testen. Zodra de frietjes in de pan belanden draait er vrolijke muziek die je uitnodigt tot een dansje.

 

Monumenten

Zoals gebruikelijk zijn de monumenten deze dag geopend en gratis te bezoeken. In de Cunerakerk zullen naast een expositie van kunstwerken, gemaakt door kunstenaars die meedingen naar de titel “Kunstenaar van het Jaar”, ook optredens zijn van de koren Rhenus Cantat en COV Euphonia te beluisteren zijn. Vanzelfsprekend behoort ook een torenbeklimming tot de mogelijkheden.
Het exacte programma met de tijden van de diverse optredens staat vanaf augustus op deze site.