Joke Albers exposeert in De Tollekamp

Overzicht

Datum: 27 januari 2019

Tot en met 24 juni exposeert Joke Albers, bekend van Joke’s ART Atelier in Woudenberg, een groot aantal schilderijen in De Tollekamp in Rhenen. Albers is in Rhenen een heel bekende naam en ze ziet deze gemeente als een soort thuisbasis vanwege de familiebanden. Anderen zullen haar kennen van de fijne en geheel verzorgde workshops schilderen, welke in Joke’s ART Atelier plaatsvinden.

Bij de werken van de kunstenares bemerk je dat durf en spontaniteit en een breed scala van kleurgebruik een grote rol spelen. De afwisseling tussen compositie en techniek heeft op haar een enorme aantrekkingskracht. Het blijft voor Joke Albers iedere keer opnieuw een soort aftasten waarom iets wel of niet bevalt. Het zoeken naar compositie, sfeer en het experimenteren met kleuren is voor haar een regelrechte uitdaging. Door spontane improvisatie ontstaan spannende werken, soms uitgewerkt tot het kleinste detail en andere ontstaan door eigen denkbeeld, waarbij de herkenning de boventoon voert in het schilderij.

 

Expositie in Rhenen - Werken van Joke Albers in De Tollekamp - Catch You

 

Joke Albers’ werken zijn merendeels figuratief met af en toe een balans tussen abstractie en figuratie.
Het coloriet zet zij sterk aan, waarbij met name bij aquarel aan kracht wordt gewonnen. De werken bestaan uit een ruime diversiteit, want er zijn vele aspecten die interessant zijn en tijdens het schilderen blijft het voor haar steeds opnieuw verbazend wat zich “onbewust” aandient. Kunst is niet alleen kijken maar ook zien en voelen, het moet je raken en dat probeert Joke over te brengen met haar schilderwerken.

 

Expositie in Rhenen - Werken van Joke Albers in De Tollekamp - Four Faces

 

Nieuw bij Joke’s ART Atelier is, naast de uitgebreide 1-daagse schilderworkshop, de mogelijkheid een workshop acryl schilderen te volgen van 3 uur. Dit kan met een zelf samengesteld groepje in het gezellige atelier, onder  begeleiding van Joke Albers. De workshop kan zowel s’ morgens al s’ middags worden gevolgd en de datum bepaalt u in overleg.

 

De Tollekamp is gevestigd aan de Dokter Wallerstraat 2 in Rhenen. Voor meer informatie over Joke Albers kunt u  terecht op haar website.