Jaarverslag 2016 gepubliceerd

Overzicht

Datum: 21 april 2017

Op 21 april is het Jaarverslag 2016 van Cultuurplatform Rhenen gepubliceerd. Naast de financiële verantwoording worden er elementen vermeld als deelnemers aan de website, educatie projecten die hebben plaatsgevonden en de Cultuurkaart gemeente Rhenen oktober 2016. Opvallende veranderingen zijn onder meer de locatie van Cultureel Café (van Hof van Rhenen, via De Koning van Denemarken naar Grand Café Moeke Rhenen) en verbeterde online communicatie.

 

Online communicatie
Het stijgend aantal bezoekers van de website was vooral toe te schrijven aan het publiceren van links naar nieuws en evenementen op Facebook en het frequenter verschijnen van de Nieuwsbrief, per november voortgezet als Cultuur in Rhenen. Deze naamsverandering, op advies van de webmaster, heeft te maken met een grotere herkenbaarheid van Cultuurplatform Rhenen en haar website, cultuurinrhenen.nl.

 

Offline communicatie
Qua offline communicatie is de toegang tot de regionale pers nog steeds een punt van aandacht. Berichten worden nog te weinig of op een onopvallende plaats gepubliceerd. Door het stopzetten in Rhenen van de verspreiding van de huis aan huis krant Hét Gemeente Nieuws (sinds december) is een publicatiekanaal weggevallen.

 

Opvallend in de offline communicatie was de dubbelzijdige boekenlegger. Dit promotieartikel werd uitgedeeld tijdens Literaire Zaterdag en bevatte naast de aankondigingen voor de Culturele Zaterdagen en de Cultuur Café’s informatie over Cultuurplatform Rhenen.

 

Kunstcollectief
Werkgroep Beeldende Kunst, onder leiding van Fiete de Vries Fyens, heeft zich in 2016 bezig gehouden met het oprichten van Kunstcollectief, dat los van Cultuurplatform Rhenen de belangen van aangesloten kunstenaars behartigt. Daarnaast organiseert Kunstcollectief Rhenen zaken als exposities (Kunst in de Etalage), kunstborrels en een barbecue. Werkgroep Beeldende Kunst droeg ook bij aan Kleurrijk Rhenen en een expositie in de Cunerakerk op Open Monumentendag.

 

Het complete Jaarverslag 2016 is hier te vinden.