INTERCULTURELE VROUWENDAG

Overzicht

Datum: 6 maart 2015

Op 7 maart is het weer zover. De interculturele Vrouwendag Rhenen viert feest op een nieuwe locatie: de basisschool “De Springplank” aan de Groeneweg 60 in Rhenen. Het thema is: “Vrouwen in vrijheid”. Het thema haakt in op de herdenking van 75 jaar Slag om de Grebbeberg.

 

Tijdens de vrouwendag is er gelegenheid voor ontmoeting van vrouwen met verschillende culturele, achtergronden, vanuit diverse (niet)kerkelijke gezindtes en van allerlei leeftijden en het verstevigen van contacten. Maar het gaat ook om het plezier om met elkaar te praten, workshops te volgen en te eten. Vorig jaar waren er 150 vrouwen en dit jaar rekenen we op hetzelfde aantal.

 

Programma
De deuren gaan open om 14.30 uur. Om 15.00 uur verzorgt Simone Veldboer, wethouder van Rhenen met onder andere welzijn, maatschappelijk werk en wijkgericht werken in haar portefeuille, de opening.

 

In twee rondes is er een ruime keuze aan workshops, zoals huidverzorging, klankbad, fruit snijwerk, mantelzorg, haken en arm breien, een schrijfworkshop, maar ook workshops in het kader van bezinning, zoals een gesprek over vrouwen en vrijheid. Daarnaast zijn er doorlopende activiteiten, zoals marktplaats, schilderen en nagels lakken en henna schilderen en zwerfboeken. Voor ieder wat wils.

 

Vrouwen van verschillende culturen, nationaliteiten en leeftijden zijn welkom. Voor kinderopvang wordt gezorgd door Stichting Kinderopvang Rhenen. Om 17.30 uur is er gelegenheid voor een drankje en ontmoeting in het café, waarna vanaf 18.15 uur de gezamenlijke maaltijd van zelfgemaakte en meegebrachte maaltijden wordt genuttigd. Om 19.00 vindt er een inspirerende afsluiting plaats.

 

Subsidie
Door subsidie van onder andere Amnesty Internationaal Rhenen, Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal en het cultuurfonds Rhenen wordt voor deelname niet meer dan € 3,50 gevraagd en daarnaast het verzoek een gerecht of dessert voor vier personen mee te nemen. De plaatselijke horeca sponsort de Vrouwendag met ieder haar eigen ‘speciale’ soep.

 

Vrouwendag is een internationaal evenement sinds 1910. Aanleiding was de staking van 8 maart in de VS van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht.

 

Info en aanmelding: www. vrouwendagrhenen.nl of infovrouwendagrhenen@gmail.com

 

logo vrouwendag rhenen

 

Bron: Rhenense Betuwse Courant